Ειδήσεις

Δυναμική η παρουσία του Ομίλου Αντισφαίρισης Φωκιανού στο ¨Παιδικό πρωτάθλημα τένις Κεντρικής Ελλάδος


Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. ¨Φωκιανού¨ στο ¨Παιδικό πρωτάθλημα τένις Κεντρικής Ελλάδος στον νομό Λάρισας 2023”.

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  29-30/5/2023 στα ανοικτά  γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων, (6  GREEN SET ) του Ο.Α. Νίκαιας στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά και οι νέοι και νέες που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε  Ο.Α. Νίκαιας  υπό την αιγίδα της        Ε΄  Ένωσης  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης  Ε.Φ.Ο.Α, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της  I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα  αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά στους αγώνες   με τρείς  (3) αθλητές συνολικά:  δύο (2) αθλητρίες και ένα (1) αθλήτη κατά επιλογή:

Με τις:

1)Αθανασίου Παναγιώτα & 2)Τσιακάρα Σπυριδούλα -Ίριδα.

Και με τον:

1)Μπούσδα Χριστόφορο.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 29-30/5/2023 του Απριλίου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας!

Συγκεκριμένα:

Η αθλήτρια Τσιακάρα Ίριδα, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με την Λαρισαία  αθλήτρια Μιχούλα Ελευθερία του Ο.Α.Νίκαιας την οποία και προσπέρασε παίζοντας  έξυπνα και υπομονετικά. Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο την αθλήτρια του ΟΦΑΛ Παπαρίση Ιωάννα, μαζεύοντας σιγά, σιγά τους πόντους της, αποσυντονίζοντας την αντίπαλο της που έπαιζε  ποιο επιθετικά. Στον τρίτο και τέταρτό αγώνα της με τις Ζαμπούλα Μαρία του ΑΣΑΛ και Πράππα Ρία του ΟΦΑΛ αντίστοιχα, επέβαλε τον δικό της ρυθμό από την αρχή έως το τέλος των αγώνων της πιέζοντας τις αντίπαλου της στην πίσω ζώνη αναγκάζοντας τες να υποπέσουν σε πολλά αβίαστα λάθη και να δώσουν την πολυπόθητη  νίκη στην αθλήτρια της πόλης μας στέλνοντας την στην (1η)Θέση στο γκρουπάκι της  χωρίς καμία ήττα, καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο μικρή αθλήτρια Αθανασίου Παναγίωτα   εμφανιζόμενη δεύτερη φορά σε αγώνες, ξεκίνησε και τον πρώτο της αγώνα με την Ντόπια αθλήτρια Λυτροκάπη Ζωή και τον δεύτερό της αγώνα με την Λαρισαία αθλήτρια Βασιλάκη Κατερίνα με αρκετό άγχος, το οποίο και την εμπόδισε να βγάλει τον καλύτερό εαυτό της στο παιχνίδι, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκόρ. Στη συνέχεια τον τρίτο  αγώνα της, τον  πέρασε νικηφόρα, αφού έπαιξε έξυπνα και υπομονετικά, μαζεύοντας σιγά, σιγά τους πόντους της, αποσυντονίζοντας την  Λαρισαία αντιπαλό της Σανιδά Τόνια   που έπαιζε ποιο επιθετικά, στέλνοντας την στην (3η)Θέση στο γκρουπάκι του  καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της πρώτης (3ης ) Θέσης.

Ο αθλητής Μπούσδας Χριστόφορος, καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα με το servis του και τις επιστροφές του με τεχνικά slice χτυπήματα και με πολλά winer πίσω και εμπρός ζώνης, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον  Λαρισαίο αθλητή Μπλιάτσο Άγγελο, τον οποίο προσπέρασε χωρίς να χάσει game.Η συνέχεια τον βρήκε να παίζει με τον πολύ αξιόλογο Λαρισαίο αθλητή Αλεξίου Θάνο, ο οποίος δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του Καρδιτσιώτη αθλητή, ο οποίος τον προσπέρασε καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα. καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α  διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της

Ε΄ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. το open E-3  ΕΝΩΣΙΑΚΟ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ του 2023 για Αγόρια – Κορίτσια 12 και 16 ετών τo Σάββατο Ο6 Μαϊου έως και Δευτέρα 08 Μαϊου 2023 .

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα, στις εγκαταστάσεις του  Ο.Α. Νίκαιας  και συγκεκριμένα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Ομίλου.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-τριες   που ασχολούνται ενεργά   με το άθλημα της αντισφαίρισης είναι κάτοχοι  Αθλητικών Δελτίων και ανήκουν στα  Σωματεία – Μέλη της  Ε’ Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας της Γ.Γ.Αθλητισμού και της Ε.Φ.Ο.Α.

 

Τρόπος διεξαγωγής αγώνων:

Ανοιχτής συμμετοχής σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΦΟΑ .Oι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 νικηφόρα sets (των 6 games).

και τελικό set match tie-break των 10 πόντων.

Κάθε παίκτης μπορεί να αγωνισθεί

μέχρι και σε 3 αγώνες την ημέρα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον επιδιαιτητή του Πρωταθλήματος.

Η κατάρτιση των ταμπλό θα γίνει σύμφωνα με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ της 16ης εβδομάδας του 2023.

 
 

            O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες με τέσσερις (4) αθλητές-τρίες συνολικά.

Συγκεκριμένα  στη κατηγορία κάτω  των 12 ετών, με μία (1) αθλήτρια:

1) Αθανασίου Παναγίωτα.

και στην κατηγορία κάτω των 16 ετών με δύο (2) αθλητές και μία (1) αθλήτρια:

1)  Ζάχο δημήτριο,  2) Μπούσδα Χριστόφορο και 3) Ζούμπου Βασιλική,  κατά επιλογή του προπονητού τους πάντα.

Τους αθλητές-τριες  θα συνοδέψει  ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους κ .Θωμάς Γραπατσάς.

            Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨ΦΩΚΙΑΝΟΣ¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου ΤΕΝΙΣ και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησης του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και  (30) τριάντα και πλέον χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, κατακτώντας επάξια την Άνοδό του στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία  από το έτος 2018,  επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και τον άθλο της Παραμονή του έως και σήμερα στην εν λόγω κατηγορία   ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων ) και για την νέα περίοδο του αγωνιστικού έτους 2023-2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διακρατική συνάντηση στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+