- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δυναμική κινητοποίηση από τους πληγέντες Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά

Μαχητική-δυναμική  κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι επιτροπές πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από τις πλημμύρες του «Ιανού» και τον ένα χρόνο από την εκδήλωση της πανδημίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου, σωματείο Οικοδόμων, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών, σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, σύλλογος εργαζομένων ΚΥ καρδίτσας, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, σωματείο ΟΤΑ, Παράρτημα μουσικών Καρδιτσας,  Σύλλογος και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας (μέλη ΟΓΕ).

Στην κινητοποίηση μίλησαν η Πόπη Μπούτα από μέρους του συλλόγου εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας, ο Κώστας Τζέλλας από την ΕΟΑΣΚ,  και από τις επιτροπές πληγέντων ο Έκτορας Γάζος από την επιτροπή Καμινάδων και ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την επιτροπή Αλιάκ Μαχαλά.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις των φορέων απιτώντας αντιπλυμμηρική προστασία αφού ακόμα και σήμερα πλημμύρισαν στον κάμπο της Καρδίτσας 150.χιλ. στρέμματα με καλλιέργειες.

 

Υπόμνημα

  Οι μαζικοί φορείς που συγκεντρωθήκαμε στη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στις 23-3-2021, ύστερα από το κάλεσμα των Επιτροπών Πληγέντων , τονίζουμε τα παρακάτω:

 Ένας χρόνος έχει περάσει από την αρχή της πανδημίας και όλοι μας ζούμε τις καταστροφικές συνέπειες από την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και κυρίως από το ξεγυμνωμένο εθνικό σύστημα υγείας για το οποίο όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Έξι μήνες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό μας, γεγονός που έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλες επιπτώσεις στη ζωή μας.

Διεκδικούμε: