Ειδήσεις

Δυναμική κινητοποίηση από τους πληγέντες Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά


Μαχητική-δυναμική  κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι επιτροπές πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από τις πλημμύρες του «Ιανού» και τον ένα χρόνο από την εκδήλωση της πανδημίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου, σωματείο Οικοδόμων, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών, σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, σύλλογος εργαζομένων ΚΥ καρδίτσας, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, σωματείο ΟΤΑ, Παράρτημα μουσικών Καρδιτσας,  Σύλλογος και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας (μέλη ΟΓΕ).

Στην κινητοποίηση μίλησαν η Πόπη Μπούτα από μέρους του συλλόγου εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας, ο Κώστας Τζέλλας από την ΕΟΑΣΚ,  και από τις επιτροπές πληγέντων ο Έκτορας Γάζος από την επιτροπή Καμινάδων και ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την επιτροπή Αλιάκ Μαχαλά.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις των φορέων απιτώντας αντιπλυμμηρική προστασία αφού ακόμα και σήμερα πλημμύρισαν στον κάμπο της Καρδίτσας 150.χιλ. στρέμματα με καλλιέργειες.

 

Υπόμνημα

  Οι μαζικοί φορείς που συγκεντρωθήκαμε στη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στις 23-3-2021, ύστερα από το κάλεσμα των Επιτροπών Πληγέντων , τονίζουμε τα παρακάτω:

 Ένας χρόνος έχει περάσει από την αρχή της πανδημίας και όλοι μας ζούμε τις καταστροφικές συνέπειες από την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και κυρίως από το ξεγυμνωμένο εθνικό σύστημα υγείας για το οποίο όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Έξι μήνες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό μας, γεγονός που έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλες επιπτώσεις στη ζωή μας.

Διεκδικούμε:

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • Έλεγχος, συντήρηση και επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων (αυλακάδες, αποχετευτικό ομβρίων ) και σύνδεσή τους με άλλα έργα της περιοχής.
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο για να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη σοδειά τους.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές όπου εμφανίζονται ακόμα προβλήματα. Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.
  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα στέγασης ,αναπληρώνοντας και τους προηγούμενους μήνες που δεν δόθηκε, στο ύψος των αναγκών κάθε οικογένειας.
  • 100% αποζημιώσεις σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενος, αγρότες που έχει προκληθεί από τις καταστροφές  ΙΑΝΟΥ και της πανδημίας.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντα Υγείας του νομού που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου. Να προχωρήσουν άμεσα και μαζικά οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Στατικός έλεγχος όλων των κτηρίων και αντισεισμική θωράκιση της περιοχής.
  • Άμεσος καθαρισμός γκρεμισμένων κτιρίων και κατοικιών με ευθύνη του κράτους και όχι των πληγέντων -κατοίκων
  • Έλεγχος, συντήρηση και επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων (αυλακάδες, αποχετευτικό ομβρίων ) και σύνδεσή τους με άλλα έργα της περιοχής.
  • Να στελεχωθούν δήμος και περιφέρεια με περισσότερο προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μας
Επόμενο άρθρο Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής: Τι έγινε στις 25 Μαρτίου 1821 στην Αγ. Λαύρα;