- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΟΑΣΚ: Όλοι στην απεργία της Πέμπτης

Στους μεγάλους αγώνες που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, σημαντική ήταν η έκφραση της αλληλεγγύης, της κοινής δράσης και της έμπρακτης στήριξης από την εργατική τάξη και τα ταξικά σωματεία της.

Αυτό εκφράστηκε πολύ πιο έντονα στα μπλόκα της περιοχής μας και στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα.

Χρειάζεται τόσο σήμερα όσο  και το επόμενο διάστημα, να  συνεχιστεί η κοινή δράση και ο αγώνας για τα δικαιώματά μας στην ζωή, γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Κι αυτός είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, όλοι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται και κλέβουν τους κόπους μας και τη δουλειά μας, με τις πλάτες τις εκάστοτε κυβέρνησης. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη!!

Την Πέμπτη 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει απεργία. Δίνουν σκληρό αγώνα για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για το 8ωρο που πάνε να το καταργήσουν, την απλήρωτη εργασία, το δικαίωμα στην απεργία, στον συνδικαλισμό, κλπ.

Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων και των ταξικών σωματείων, στις 10.00 πμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους, στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και η αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Διεκδικούμε:

Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, της ΠΕΜ, την ενίσχυση της λειτουργίας των Αγροτικών Συλλόγων και την συγκρότηση νέων Συλλόγων θα νικήσουμε.