Ειδήσεις

ΕΟΑΣΚ: Όλοι στην απεργία της Πέμπτης


Στους μεγάλους αγώνες που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, σημαντική ήταν η έκφραση της αλληλεγγύης, της κοινής δράσης και της έμπρακτης στήριξης από την εργατική τάξη και τα ταξικά σωματεία της.

Αυτό εκφράστηκε πολύ πιο έντονα στα μπλόκα της περιοχής μας και στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα.

Χρειάζεται τόσο σήμερα όσο  και το επόμενο διάστημα, να  συνεχιστεί η κοινή δράση και ο αγώνας για τα δικαιώματά μας στην ζωή, γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Κι αυτός είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, όλοι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται και κλέβουν τους κόπους μας και τη δουλειά μας, με τις πλάτες τις εκάστοτε κυβέρνησης. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη!!

Την Πέμπτη 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει απεργία. Δίνουν σκληρό αγώνα για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για το 8ωρο που πάνε να το καταργήσουν, την απλήρωτη εργασία, το δικαίωμα στην απεργία, στον συνδικαλισμό, κλπ.

Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων και των ταξικών σωματείων, στις 10.00 πμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους, στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και η αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και τις συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Άμεσα να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους που έκαναν ενστάσεις για τις αδικίες των εκτιμήσεων από τις καταστροφικές πλημύρες του Σεπτεμβρίου (σχεδόν πέρασε 1 έτος).
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως δίνουν και στους εφοπλιστές και ας έχουν χ……… τις κυβερνήσεις και τους πρωθυπουργούς.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, της ΠΕΜ, την ενίσχυση της λειτουργίας των Αγροτικών Συλλόγων και την συγκρότηση νέων Συλλόγων θα νικήσουμε.

Προηγούμενο άρθρο Η Εκκλησία γιορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου Άξιον Εστίν
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Ρύθμιση οφειλών σύμφωνα με το Νόμο 4738/2020