Επίσκεψη σε Υπουργεία και Υπηρεσίες στην Αθήνα για προώθηση θεμάτων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, με τον Γ.Γ. Βασίλη Μπράντζο.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα κ. Χιονίδη, στον οποίο έθεσαν τα θέματα: α) χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από τις καταστροφές του Daniel, β) χρηματοδότηση επέκτασης δημαρχείου, γ) ένταξη του Δήμου στις περιοχές του Ν.2085/1992. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, καθότι ο κ. Χιονίδης είχε πολύχρονη θητεία σε θέση δημάρχου.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έγινε συνάντηση με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, εν’ όψη της επικείμενης ολομέλειας της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠΑ στη Λίμνη Πλαστήρα.
Στην ΚΤΥΠ ΑΕ επισκέφθηκαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιανναρή για το θέμα της δημοπράτησης του Πολυδύναμου Ιατρείου Πεζούλας.
Τέλος, ο δήμαρχος με συνεργάτες πολεοδόμους και τον Γ.Γ. κ. Μπράντζο, τον τοπογράφο του Δήμου κ. Γιώργο Καραφέρη και την πολεοδόμο κ. Θέη Κανδήλα, είχαν συνάντηση με την ομάδα μελέτης τωνΤοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, στην οποία τέθηκε το θέμα ολοκλήρωσης των ΤΠΣ, μετά τις νέες συνθήκες που προέκυψαν από τις νομοθετικές μεταβολές. Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση, διότι το έργο επηρεάζει την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και την απορρόφηση πιστώσεων. Οι επιστήμονες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα έκαναν τεχνικές και άλλες επιμέρους επισημάνσεις για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Μετά την τεχνική συνάντηση θα ακολουθήσει η τελική κοινωνική διαβούλευση και οι μελετητές θα παρουσιάσουν στους αιρετούς και τους δημότες την τελική πρόταση όπως έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα.













