Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος για τα παιδιά και τους νέους, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος πραγματοποίησε επίσκεψη στο κατηχητικό σχολείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.





Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, απηύθυνε λόγο προς τα παιδιά, αναφερόμενος στον Άγιο Σεραφείμ, πολιούχο της πόλεως της Καρδίτσης, του οποίου η ιερά μνήμη εορτάζεται σε λίγες ημέρες. Μέσα από απλό και κατανοητό λόγο, παρουσίασε τη ζωή και το μαρτύριό του, μεταφέροντας στα παιδιά μηνύματα πίστεως, θυσίας και αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Στη συνέχεια, παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη πρόβα των παιδιών, διαπιστώνοντας με ιδιαίτερη χαρά τον ζήλο και τον ενθουσιασμό με τον οποίο προετοιμάζονται για τον εορτασμό της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Χριστού. Η όμορφη αυτή προσπάθεια αποτελεί καρπό της συστηματικής εργασίας των κατηχητών και της στήριξης της τοπικής ενορίας.
Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος εύχεται στα παιδιά καλή δύναμη στο έργο τους και προσεύχεται ο Άγιος Σεραφείμ να τα ενισχύει, να τα φωτίζει και να τα καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα.













