Ειδήσεις

Η αγορά της Καρδίτσας δεν …. Αναστήθηκε!!! – Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Δημήτρης Τσεκούρας στο Ηχόραμα 100,8


Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την κίνηση η οποία διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του Πάσχα στην αγορά της Καρδίτσας.

Το διάστημα αυτό το εορταστικό που με τόση αγωνία περιμένουν κάθε φορά οι έμποροι, ήρθε αλλά τελικά τα ταμεία της πλειοψηφίας των εμπόρων δεν κατάφεραν να … αναστηθούν.

Οι καταναλωτές φαίνεται πως, κατά κύριο λόγο, έθεσαν σε προτεραιότητα τις ανάγκες για το πασχαλινό τραπέζι και τα απαραίτητα έξοδα των ημερών, όπως τα δώρα προς τα βαφτιστήρια, με τον έως τώρα απολογισμό να μην είναι, σε καμία περίπτωση, ο επιθυμητός.

Έναν πρώτο απολογισμό της κίνησης έκανε στο Ηχόραμα 100,8, την Τετάρτη 23 Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας-Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Δημήτρης Τσεκούρας.

Ο κ. Τσεκούρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ατζέντα» (καθημερινά 09:00-10:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη όπου αναφέρθηκε, επίσης, και στη κλήρωση δώρων από τον Εμπορικό Σύλλογο και στη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου στο Παυσίλυπο και πως αυτά τα δύο συνέβαλαν στο να τονωθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσεκούρας επεσήμανε στο Ηχόραμα 100,8 τα εξής:

 

Πως κινήθηκε η αγορά την περίοδο του Πάσχα

Για την κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας την περίοδο του Πάσχα, ανέφερε τα κάτωθι:

«Τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά.

Βέβαια, έχουμε και την εβδομάδα του Θωμά κατά την οποία περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι αγορές και η κίνηση στην πόλη της Καρδίτσας.

Υπάρχουν καταστήματα τα οποία έχουν δουλέψει καλά αλλά η πλειοψηφία μας μιλάει για μια πτώση του τζίρου της τάξης του 10 με 15%.

Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε το γεγονός ότι ήταν στη μέση του μήνα το Πάσχα και ο κόσμος δεν πληρώθηκε.

Κάποια επιδόματα που έδινε παλιά η κυβέρνηση, τα 100, 150, 200 ευρώ, και αυτά δεν δόθηκαν φέτος.

Ο κόσμος εστίασε στο πασχαλινό του το τραπέζι.

Θα δούμε τον απολογισμό στο τέλος της εβδομάδας».

 

 

Χιλιάδες επισκέπτες στο Θεματικό Πάρκο στο Παυσίλυπο

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα θετικό ήταν, φέτος το Πάσχα, το γεγονός της λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου με τους Άθλους του Ηρακλή στο άλσος του Παυσιλύπου.

Οι φορείς (Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας) ενώθηκαν και τα κατάφεραν, με το βλέμμα και το στόχο όλων να στρέφεται πλέον στο να υπάρξει μόνιμα ένα Θεματικό Πάρκο που θα προσελκύσει κόσμο, επισκέπτες και θα σηματοδοτήσει την εξωστρέφεια.

Μάλιστα, το Σάββατο του Λαζάρου, από το άλσος του Παυσιλύπου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Πάρκου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας το προανήγγειλε και επίσημα σημειώνοντας πως το πιο πιθανό είναι το μόνιμο αυτό Θεματικό Πάρκο να αφορά τα αγροτικά προϊόντα.

Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Τσεκούρας υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Το Πάρκο άρεσε πάρα πολύ στον κόσμο.

Τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Ο κόσμος έχει έναν επιπλέον λόγο να βγει στην αγορά, να κάνει τη βόλτα του, να πιει τον καφέ του, να δει τις βιτρίνες, να ψωνίσει, αυτός που θέλει να ψωνίσει και έχει χρήματα.

Θεωρώ ότι είναι και ένας λόγος που ΄΄κατεβάσαμε΄΄ τον κόσμο από τη λίμνη Πλαστήρα ώστε να επισκεφθεί την πόλη της Καρδίτσας την περίοδο των εορτών και από ό,τι βλέπουμε αυτό συνεχίζει.

Δηλαδή, το Πάρκο είναι γεμάτο και είναι γεμάτο και το πρωί και τα Σαββατοκύριακα.

Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε πάρα πολύ και ο καιρός.

Και να γνωρίζετε και το εξής, μιας και αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά που κάνουμε, θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτό είναι το πιο οργανωμένο και τώρα, μετά του Θωμά, θα αρχίσουν και τα σχολεία τις επισκέψεις και, ήδη, μιλάμε, για 8.000 άτομα.

Την ημέρα των εγκαινίων του Πάρκου, ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα ότι θα υπάρξει μόνιμο Θεματικό Πάρκο.

Είναι ένα ζήτημα το οποίο έθετε συνέχεια και το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Και αυτό προκειμένου ο επισκέπτης να έχει έναν λόγοι να περάσει από την πόλη της Καρδίτσας.

Γιατί ναι μεν έχουμε τη λίμνη Πλαστήρα, τη Λίμνη Σμοκόβου, τη Λίμνη Στεφανιάδας, τα ορεινά μας, τα μοναστήρια μας, αλλά θέλουμε να έχουμε κάτι στην πόλη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας είναι χώροι που ο κόσμος θα επισκεφθεί αλλά για να κάνει τη στάση στην Καρδίτσα, θα πρέπει να υπάρχει κάτι μόνιμο».

 

 

Συνεχίζεται η δράση για την κλήρωση δώρων

Ερωτηθείς για το κατά πόσο συνέβαλε θετικά στην αγοραστική κίνηση η φετινή πρωτότυπη δράση που ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας με την κλήρωση πλούσιων δώρων (με κάθε αγορά του από κατάστημα παντός είδους που συμμετέχει στη δράση, ο καταναλωτής – δηλώνοντας μόνο τον αριθμό του τηλεφώνου του – μπαίνει αυτομάτως στην κλήρωση), ο κ. Τσεκούρας ανέφερε τα παρακάτω:

«Η διαδικασία για την κλήρωση αυτή συνεχίζεται.

Ο κόσμος μπορεί να συμμετάσχει μέχρι και την άλλη εβδομάδα, δηλαδή μετά του Θωμά, που θα γίνει και η ανάδειξη των τυχερών νικητών.

Νομίζω ότι συνέβαλε και αυτό στην κίνηση των καταστημάτων και είναι μια ανταποδοτική κίνηση προς τους εμπόρους, προς τους καταναλωτές οι οποίοι προτίμησαν την αγορά της πόλης μας.

Ο κόσμος το ζήτησε.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων, για την πρώτη αυτή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, με ηλεκτρονικό τρόπο, είναι ικανοποιητική.

Μπορούσε, βέβαια, να πάει και καλύτερα αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή η συμμετοχή των επιχειρήσεων σε τέτοιου είδους δράσεις».

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών – αναζητούνται δύο ακόμη, άγνωστα μέχρι στιγμής, άτομα