- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ι. Κολοβός: Το οδικό επαρχιακό Ραχούλας – Αμαράντου – Νεράϊδας

Επανέρχομαι μετά αρκετό καιρό (αρκετούς μήνες θα έλεγα), όταν είχα παραθέσει φωτογραφικό υλικό με προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της ε.ο. Ραχούλας – Αμαράντου – Νεράιδας, προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά από τον τυφώνα του Ιανού (18- 9-2020, επτά μήνες περίπου σήμερα) και άλλα από την χρόνια χρήση βαρέων οχημάτων και την παλαιότητα του οδοστρώματος.

Πίστευα και πιστεύω ότι έβρισκα “ευήκοα ώτα” από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους εκλεγμένους αιρετούς Εκπροσώπους. Σκοπός μου και στόχος μου είναι να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ τους συμπολίτες μας, να έχουν καλύτερες συνθήκες της καθημερινότητας και οδικής ασφάλειας. Δυστυχώς “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντά”, κανενός δεν ίδρυσε το αυτί του, λες και δεν έχει κανείς καμιά ευθύνη, λες και όλα κινούνται με αυτόματο πιλότο, λες και ως πολίτης απαγορεύεται να αναδεικνύω τα προβλήματα του τόπου μου, παντελή αδιαφορία. Ερωτώ: Κύριοι γιατί τόση μεγάλη ολιγωρία και αδιαφορία, δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι και δεν πρέπει να απολαμβάνουν όλοι ίδιες παροχές, δεν έχετε την δυνατότητα 7 μήνες τώρα να βελτιώσετε ένα κομμάτι μήκους 30 μέτρων (σαμάρι που έχει δημιουργηθεί πριν την είσοδο του χωριού Ραχούλας), στο οποίο καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές διερχομένων οδηγών.

Πότε έχετε σκοπό να επέμβετε; Γίνουμε καθημερινά μάρτυρας καταγγελιών όλων όσων διέρχονται από την συγκεκριμένη Ε.Ο. Πότε θα πιέσετε (το Υπουργείο που είναι αρμόδιο όπως λέτε και όχι η Περιφέρεια) να κλείσει τις επικίνδυνες λακκούβες και να ρίξει λίγη άσφαλτο, ώστε να διέρχονται με ασφάλεια τόσο οι υγιείς συμπολίτες μας, όσο και οι ασθενείς, (αφού το τράνταγμα περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο).

Παρακαλώ πολύ για μια ακόμη φορά τους αρμόδιους να εξέλθουν από τα γραφεία τους, να ελέγχουν και καταγράψουν τα πρόβλημα, όχι μόνο στον αναφερόμενο οδικό άξονα, αλλά σε όλο τον Νομό, να βελτιώσουν τα υπάρχοντα προβλήματα, για να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια οι οδηγοί, τα οχήματα και οι πεζοί. Οι φωτογραφίες που και πάλι παραθέτω, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, ότι δεν έχει ασχοληθεί κανένας εδώ και επτά μήνες, σε μερικά μόνο επικίνδυνα σημεία. Κύριοι πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν πριν συμβεί κάποιο ατυχήματα, η μετατόπιση ευθυνών από τον ένα στον άλλον δεν λύνει τα προβλήματα. Τα σχόλια είναι δικά σας και όλων όσων διέρχονται στην ε.ο. Ραχούλας – Νεράϊδας.

Γράφει ο Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας