- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κλάδεμα και περιποίηση του πάρκου στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά

Σε μία συμβολική κίνηση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προχώρησαν η Διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.) την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, με τον καθαρισμό,  το κλάδεμα και την περιποίηση του πάρκου που βρίσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά και αποτελεί τον πλέον πολυσύχναστο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με την αναφορά του ΟΗΕ, στο Σύμπαν υπάρχουν δισεκατομμύρια Γαλαξίες, στον Γαλαξία μας υπάρχουν δισεκατομμύρια Πλανήτες, όμως υπάρχει Μόνο Μία Γη.

Υπό το σύνθημα αυτό, πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την προστασία του Πλανήτη μας, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ενεργοποίηση των Κυβερνήσεων, για νέες, περισσότερες και αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Φέτος, ως επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών ήταν η Σουηδία, υπό την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNER).

Συμπληρώθηκαν μάλιστα 50 χρόνια από την πρώτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το ανθρώπινο περιβάλλον, που είχε πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη (Διάσκεψη της Στοκχόλμης) το 1972 και η οποία οδήγησε στην δημιουργία του UNER και στον ορισμό της 5ης  Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.