Ειδήσεις

Λάμπρος Κολτσίδας: Η εικόνα της αγοράς του Πάσχα ήταν κάτι που θα πρέπει να μας ταρακουνήσει όλους – Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καρδίτσας στο Ηχόραμα 100,8


Αρνητικός διαγράφεται ο απολογισμός της κίνησης που διαμορφώθηκε στη διάρκεια του Πάσχα για τα ταμεία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Αυτό τονίζει στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Ατζέντα» (καθημερινά 09:00-10:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καρδίτσας Λάμπρος Κολτσίδας.

Ο κ. Κολτσίδας έκανε έναν απολογισμό της κίνησης και, παράλληλα, μας περιέγραψε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

 

Η κίνηση την περίοδο του Πάσχα

«Θεωρώ ότι η επισκεψιμότητα στο Νομό μας ήταν αρκετά υψηλή, νομίζω όμως ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά στο κομμάτι της κατανάλωσης και της αγοράς.

Αυτή η φράση που λέμε ΄΄Κάθε πέρσι και καλύτερα΄΄ επιβεβαιώθηκε.

Αυτό οφείλεται στο ότι όλα τα νοικοκυριά, όλες οι τσέπες των ανθρώπων αντιμετωπίζουν, αυτή τη στιγμή, σοβαρό πρόβλημα.

Οπότε, όλο αυτό πρόβλημα μεταφέρεται αυτομάτως και στην αγορά.

Δυστυχώς, είμαστε ένας Νομός ο οποίος είναι προτελευταίος στο κατά κεφαλήν εισόδημα, που σημαίνει ότι είμαστε ο προτελευταίος φτωχότερος Νομός σε όλη την Ελλάδα.

Καλώς η κακώς δεν έχουμε εισροή ξένου χρήματος, δεν είμαστε μια τουριστική περιοχή.

Έχουν κατά βάση τη λίμνη Πλαστήρα και ευθυνόμαστε εμείς που δεν την προωθούμε.

Επομένως, καθημερινά, τα χρήματα τα οποία ανακυκλώνονται είναι τα δικά μας, είναι του κάθε συμπολίτη μας.

Εκεί θα πρέπει να δώσουμε βάση και εκεί θα πρέπει να αρχίσουμε να δομούμε κάποια μαζικά πλάνα όπου θα πρέπει όλοι μαζί, συλλογικά και με μια φωνή, να απαιτούμε την καλυτέρευση και την ανάπτυξη των καθημερινών πραγμάτων που έχουν να κάνουν με τα κοινά.

Δυστυχώς, ο Νομός μας ερημώνει, οι νέοι άνθρωποι έχουν φύγει, από το 2013 έως το 2024 19.000 άνθρωποι δεν ζουν εδώ και το ηλικιακό κοινό είναι από τα 20 έως τα 35.

Μιλάμε για τα πιο παραγωγικά χρόνια, τα πιο δημιουργικά.

Η πόλη μας και ο Νομός μας αποδεκατίζονται καθημερινά.

Η εικόνα της αγοράς του Πάσχα ήταν κάτι που θα πρέπει να μας ταρακουνήσει όλους».

 

Χωρίς μέτρα ενίσχυσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες

«Δεν υπάρχουν μέτρα για τον ελεύθερο επιχειρηματία.

Ο ελεύθερος επιχειρηματίας, αυτή τη στιγμή, είναι λαβωμένος από όλες τις πλευρές.

Είναι  χτυπημένος από το κομμάτι της ενέργειας, από το ασφαλιστικό κομμάτι, από το φορολογικό κομμάτι, από τις αυξήσεις στα πάγια έξοδα και στα αναλώσιμα, στα αγαθά που χρειαζόμαστε στα μαγαζιά μας.

Δυστυχώς, κανένας δεν μπορεί να σπαστεί τον παλμό και αυτό που βιώνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας εάν δεν φορέσει τα παπούτσια του.

Και είμαστε 365 μέρες το χρόνο ανοιχτά, με υπαλλήλους, με ρεύμα.

Από πού να βγουν αυτά τα χρήματα;»

 

Ρύθμιση για τα πρόστιμα επί των τραπεζοκαθισμάτων

«Καταφέραμε να πετύχουμε μια συμφωνία με το Δήμο Καρδίτσας, που εισέπραξε τον παλμό μας και τις ανησυχίες μας, και καταφέραμε να μπούμε σε μια ρύθμιση.

Ήταν μια προσπάθεια του Συλλόγου και ευελπιστώ οι συνάδελφοι να το ασπαστούν και να τρέξουν να κάνουν αυτό που είναι να κάνουν.

Για κάποιους υπάρχει μια ευνοϊκή κατάσταση και για κάποιους, δυστυχώς, που δεν ήταν σωστοί στις ρυθμίσεις τους, όχι».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βασίλης Σκουλάς: Η μουσική είναι ψυχικό φάρμακο - Ο αγαπημένος ερμηνευτής και λυράρης αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8
Επόμενο άρθρο Γιάννης Αναστασίου: Η Θεσσαλία είναι εδώ, επανατοποθετούμαστε στην τουριστική αγορά - Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Ηχόραμα 100,8