Ειδήσεις

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών συναντήθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός


Με τον Βουλευτή Καρδίτσας Κο Γιώργο Κωτσό συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), το Σάββατο 01 Οκτ 2022.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Τομεάρχες της Γραμματείας αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) Λοχαγός (ΜΧ-ΕΥ) Μητσάκος Νικόλαος, Σμηναγός (ΤΟΠ) Σάμψων Κωνσταντίνος και Σμηναγός (ΤΤΗ) Λαμπρόπουλος Αθανάσιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) παρουσίασαν στο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τα κυριότερα ζητήματα τα οποία απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο. Στο επίκεντρο αυτών βρέθηκε η αποκατάσταση της ιεραρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αποκατάστασης της βαθμολογικής εξέλιξης αποφοίτων ΑΣΣΥ, η οποία όπως ανέφεραν δε θα επιφέρει πρόσθετο οικονομικό κόστος, διότι απλά θα λάβουν τους Διοικητικούς Βαθμούς που δικαιούνται.

Επιπλέον, παρέδωσαν στον κ. Κωτσό μια σειρά από προτάσεις  τις οποίες είχαν ετοιμάσει με την παράκληση να ενταχθούν στο επικείμενο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Ειδικότερα, οι τροπολογίες – προσθήκες όπου παρέδωσαν στο Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας αφορούν:
-Στην αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης  των  Αξιωματικών  αποφοίτων ΑΣΣΥ, που αφορά τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1991, 1992, 1993 – τάξεων 1993, 1994, 1995 και τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1984 έως 1993 – τάξεων 1986 έως 1995.
-Στη βαθμολογική αποκατάσταση Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων, προκειμένου οι  προελεύσεως ΑΣΕΙ να έχουν καταληκτικό βαθμό Ταξιάρχου και οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη.

-Στη βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ κρινόμενων με τον Ν.3883/2010, που αφορά τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1994 – τάξεως 1996 και εντεύθεν ώστε να προάγονται σε Αν/χη μετά από 34 έτη και σε Σ/χη μετά από 35 έτη υπηρεσίας.
Ο κ. Κωτσός άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι θα πράξει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Τεχνικούς Φορείς και Χρήστες Διανομής