- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μέτρα πρόληψης για τη νέα αντιπυρική περίοδο στο Μουζάκι

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Μουζακίου για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών κ. Ηλίας Τρυφέρης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Γιώργος Φούντας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Στέργιος Ρέππας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου κ. Αχιλλέας Καταραχίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δρακότρυπας κ. Σεραφείμ Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γελάνθης κ. Χρήστος Ανδρέου,  η Υποδιοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου κ. Κρυσταλλία Μαυρουδόγλου,  ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου κ. Γιώργος Τσιουρής, οι δασολόγοι  του Δασαρχείου Καρδίτσας κ. Θωμάς Αναστασίου, κ. Κλεοπάτρα Κωστοπούλου και του Δασαρχείου Μουζακίου κ. Ιωάννα Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουζακίου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Λάμπρος Γιώτης.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του προέταξε την ανάγκη σωστού συντονισμού όλων των αρμοδίων φορέων στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων πρόληψης το επόμενο διάστημα, για να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι κίνδυνοι εμφάνισης κάποια πυρκαγιάς στην περιοχή.

Όπως είπε, η χρηματοδότηση που διατίθεται από την κεντρική διοίκηση είναι πενιχρή και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του δασοσκεπούς Δήμου Μουζακίου. Ωστόσο, εάν υπάρχει οργάνωση, συνεννόηση και στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στο μείζον ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας, τότε τα αποτελέσματα του τοπικού σχεδιασμού μπορούν να κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, οι συνεδριάζοντες κατέληξαν σε συγκεκριμένο πλάνο λήψης μέτρων πρόληψης πυρκαγιών το οποίο συνοψίζεται στα εξής:

Το Σ.Ο.Π.Π. θα συνεδριάσει ξανά σε σύντομο χρόνο για επανεκτίμηση της κατάστασης στο Δήμο και λήψη νέων μέτρων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.