- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μουσικοχορευτικό Αφιέρωμα στη Ρεντίνα Αγράφων

Στην Βασίλισσα των Αγράφων, την ιστορική Ρεντίνα, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Από Τό­πο…σε Τόπο» με τον δημοσιογράφο, μουσικολόγο-λαογράφο Χρήστο Μυλωνά, που θα μεταδο­θεί αυτή την Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, στις 12.00 από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκπομπή θα αναδείξει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις,  τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια κι’ ευρύτερα όλα όσα συνθέτουν την πλούσια πολιτιστική κλη­ρονομιά του χωριού, που ως γνωστόν, γέννησε κι’ ανέθρεψε στους κόλπους του σπουδαίες προ­σωπικότητες, τόσο απ’ τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, όσο κι’ απ’ αυτόν της Επιστή­μης.

Συμμετέχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων. Τραγουδούν οι Βασίλης Νταράλας, Γιώργος Μαγαλιός και Γεωργία Περίσσιου – Λιανού.

Παίζουν οι Μουσικοί: Κλαρίνο/Φλογέρα ο Χρήστος Κιτσόπουλος, Βιολί ο Θανάσης Ζιώζιας, Λαούτο ο Χρήστος Καλαμπούκας και Μάριος Σαρημιχαηλίδης, Σαντούρι ο Αποστόλης Καρα­δήμας και ντέφι ο Γιάννης Σερίφης.

Αρχισυνταξία-Λαογραφική έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς

Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαμπρόπουλος – Εκτέλεση Παραγωγής: Παναγιώτης Κακαβιάς

Από Τόπο…σε Τόπο

Αυτή την Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, στις 12.00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 12.00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων