Ειδήσεις

Μουσικοχορευτικό Αφιέρωμα στη Ρεντίνα Αγράφων


Στην Βασίλισσα των Αγράφων, την ιστορική Ρεντίνα, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Από Τό­πο…σε Τόπο» με τον δημοσιογράφο, μουσικολόγο-λαογράφο Χρήστο Μυλωνά, που θα μεταδο­θεί αυτή την Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, στις 12.00 από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκπομπή θα αναδείξει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις,  τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια κι’ ευρύτερα όλα όσα συνθέτουν την πλούσια πολιτιστική κλη­ρονομιά του χωριού, που ως γνωστόν, γέννησε κι’ ανέθρεψε στους κόλπους του σπουδαίες προ­σωπικότητες, τόσο απ’ τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, όσο κι’ απ’ αυτόν της Επιστή­μης.

Συμμετέχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων. Τραγουδούν οι Βασίλης Νταράλας, Γιώργος Μαγαλιός και Γεωργία Περίσσιου – Λιανού.

Παίζουν οι Μουσικοί: Κλαρίνο/Φλογέρα ο Χρήστος Κιτσόπουλος, Βιολί ο Θανάσης Ζιώζιας, Λαούτο ο Χρήστος Καλαμπούκας και Μάριος Σαρημιχαηλίδης, Σαντούρι ο Αποστόλης Καρα­δήμας και ντέφι ο Γιάννης Σερίφης.

Αρχισυνταξία-Λαογραφική έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς

Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαμπρόπουλος – Εκτέλεση Παραγωγής: Παναγιώτης Κακαβιάς

Από Τόπο…σε Τόπο

Αυτή την Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, στις 12.00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 12.00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών