- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Η πιθανότητα για νέες καταιγίδες και νέες καταστροφικές πλημμύρες δεν χωράνε κανέναν εφησυχασμό. Οι τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία τις προηγούμενες βδομάδες έχουν πλήξει ακόμα και τις στοιχειώδεις τραγικά ελλιπής υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας που υπήρχαν.

Τίθεται λοιπόν ανάγκη ΑΜΕΣΑ να παρθούν μέτρα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης, έχουμε αποκαλύψει  τις τεράστιες ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης της περιγερειακής αρχής για τη σημερινή κατάσταση υλοποιώντας κατευθύνσεις της Ε.Ε. Εχουμε ταυτόχρονα αναδείξει την ανάγκη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Ωστόσο υπάρχουν και σήμερα μέτρα που μπορούν να παρθούν και θα είναι τραγική ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακής αρχής και δημοτικών αρχών αν αυτά δεν υλοποιηθούν!

Καλούμε λοιπόν ΤΩΡΑ να παρθούν τα εξής μέτρα:

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των ΕΒΕ, να θέσουν άμεσα στο επίκεντρο της διεκδίκησης και πάλης αυτά τα ζητήματα γιατί όπως έχει αποδειχθεί μόνο με την κινητοποίηση, την πίεση που ασκούν η συλλογική διεκδίκηση και οι αγώνες μπορούμε να προστατέψουμε το λαό και τα δικαιώματα του.