- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέα έργα αλλάζουν τη Ρεντίνα και τη Μενελαΐδα

Ένα σημαντικό έργο για τη Ρεντίνα και τις κοινότητες της ΔΕ Μενελαΐδας μπήκε στην τελική ευθεία. Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο (τοιχεία-οχετοί-τεχνικά) που προκλήθηκαν από τη θεομηνία (Ιανός) ΔΕ Ρεντίνας & ΔΕ Μενελαϊδας», προϋπολογισμού 300.000,00 €, για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου και του αναδόχου, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευάγγελου Αραμπατζή.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα υλοποιηθεί μια σειρά σημαντικών και αναγκαίων παρεμβάσεων στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για την αποκατάσταση αλλά και αναβάθμιση των υποδομών, πάντοτε με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών.

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται σε δέκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Τεχνική περιγραφή

Πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις εντός του οικισμού Ρεντίνας της Δ.Ε. Ρεντίνας και εντός των οικισμών Λουτρού, Θραψιμίου, Βαθυλάκκου, Λουτροπηγής και Κέδρου της Δ.Ε. Μενελαϊδας, με στόχο αφενός την βελτίωση της προσβασιμότητας των οδών και αφετέρου την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει:

Δ.Ε. Ρεντίνας

– Τ.Κ. Ρεντίνας

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή στη μέση περίπου του δικτύου επισκέψιμου φρεατίου πτώσης και  συμβολής αγωγών, λόγω υψομετρικής διαφοράς καθώς και τοιχίου λιθοδομής για την αντιστήριξη των πρανών στην εν λόγω θέση μήκους 7,00 μ. και ύψους 1,50 μ.

Τέλος στη θέση «Λαδιάς», προβλέπεται η βελτίωση του υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου τμήματος δρόμου συνολικού μήκους 65 μ. και μέσου πλάτους 4,5 μ. μετά το προαναφερόμενο φρεάτιο πτώσης με εκ νέου τσιμεντόστρωση και κατασκευή τοιχείου σκυροδέματος μήκους 25,00 μ. και ύψους 2,50 μ για την αντιστήριξη των πρανών του δρόμου, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας καθώς και επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες τμήματος δρόμου μήκους 40 μ. και μέσου πλάτους 3,00 μ. πριν το προαναφερόμενο φρεάτιο πτώσης αφού προηγηθεί τσιμεντόστρωση του τμήματος αυτού για την δημιουργία κατάλληλης τελικής στάθμης της οδού προς επίστρωση σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας.

Δ.Ε. Μενελαϊδας

– Τ.Κ. Λουτρού

 

– Τ.Κ. Θραψιμίου

 

– Τ.Κ. Βαθυλάκκου

 

– Τ.Κ. Λουτροπηγής

 

– Τ.Κ. Κέδρου

Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών