Ειδήσεις

Νέα έργα αλλάζουν τη Ρεντίνα και τη Μενελαΐδα


Ένα σημαντικό έργο για τη Ρεντίνα και τις κοινότητες της ΔΕ Μενελαΐδας μπήκε στην τελική ευθεία. Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο (τοιχεία-οχετοί-τεχνικά) που προκλήθηκαν από τη θεομηνία (Ιανός) ΔΕ Ρεντίνας & ΔΕ Μενελαϊδας», προϋπολογισμού 300.000,00 €, για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου και του αναδόχου, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευάγγελου Αραμπατζή.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα υλοποιηθεί μια σειρά σημαντικών και αναγκαίων παρεμβάσεων στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για την αποκατάσταση αλλά και αναβάθμιση των υποδομών, πάντοτε με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών.

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται σε δέκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Τεχνική περιγραφή

Πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις εντός του οικισμού Ρεντίνας της Δ.Ε. Ρεντίνας και εντός των οικισμών Λουτρού, Θραψιμίου, Βαθυλάκκου, Λουτροπηγής και Κέδρου της Δ.Ε. Μενελαϊδας, με στόχο αφενός την βελτίωση της προσβασιμότητας των οδών και αφετέρου την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει:

Δ.Ε. Ρεντίνας

– Τ.Κ. Ρεντίνας

  • Επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες επί τσιμεντοστρωμένου τμήματος της οδού στη θέση «Παπαγιαβής» μήκους 50 μ. και μέσου πλάτους 3,50 μ.
  • Επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες επί τσιμεντοστρωμένου τμήματος της περιμετρικής οδού στη θέση «Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης» μήκους 55 μ. και μέσου πλάτους 3,00 μ. και
  • Στη θέση «Λαδιάς», δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων μήκους 100 μ. με τα απαραίτητα φρεάτια υδροσυλλογής τόσο στην αρχή του δικτύου, όσο και στις θέσεις αλλαγής της διεύθυνσης του αγωγού καθώς και πτερυγότοιχους και κατάλληλα έργα διαμόρφωσης στις θέσεις εισόδου και εξόδου του οχετού (κοιτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης κλπ) ώστε να οδηγούνται στη σωστή κατεύθυνση τα νερά υφιστάμενου ρέματος και να παρεμποδίζεται η διάβρωση του εδάφους στις θέσεις αυτές.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή στη μέση περίπου του δικτύου επισκέψιμου φρεατίου πτώσης και  συμβολής αγωγών, λόγω υψομετρικής διαφοράς καθώς και τοιχίου λιθοδομής για την αντιστήριξη των πρανών στην εν λόγω θέση μήκους 7,00 μ. και ύψους 1,50 μ.

Τέλος στη θέση «Λαδιάς», προβλέπεται η βελτίωση του υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου τμήματος δρόμου συνολικού μήκους 65 μ. και μέσου πλάτους 4,5 μ. μετά το προαναφερόμενο φρεάτιο πτώσης με εκ νέου τσιμεντόστρωση και κατασκευή τοιχείου σκυροδέματος μήκους 25,00 μ. και ύψους 2,50 μ για την αντιστήριξη των πρανών του δρόμου, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας καθώς και επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες τμήματος δρόμου μήκους 40 μ. και μέσου πλάτους 3,00 μ. πριν το προαναφερόμενο φρεάτιο πτώσης αφού προηγηθεί τσιμεντόστρωση του τμήματος αυτού για την δημιουργία κατάλληλης τελικής στάθμης της οδού προς επίστρωση σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας.

Δ.Ε. Μενελαϊδας

– Τ.Κ. Λουτρού

  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Τραγαζίκη» μήκους 15,00 μ. και ύψους 1,00 μ.
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Στεργιόπουλου» μήκους 39,00 μ. και ύψους 1,50 μ.

 

– Τ.Κ. Θραψιμίου

  • Τσιμεντόστρωση δρόμου μήκους 30 μ. και μέσου πλάτους 3,00 μ. και κατασκευή τοιχίου λιθοδομής μήκους 5,00 μ. και ύψους 1,50 μ για την αντιστήριξη πρανών του δρόμου στη θέση «Καραχρίστου Άρτεμη» σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας.
  • Βελτίωση υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου δρόμου μήκους 70 μ. και μέσου πλάτους 3,50 μ. στη θέση «Καραχρίστου Βασιλείου» με εκ νέου τσιμεντόστρωση.

 

– Τ.Κ. Βαθυλάκκου

  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών του δρόμου στη θέση «Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής» μήκους 10,00 μ. και ύψους 3,00 μ.
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «κάτω από τον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής» μήκους 25,00 μ. και ύψους 2,50 μ.
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Μαρμαράκη» μήκους 20,00 μ. και ύψους 3,00 μ.
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «πάνω από τον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής» μήκους 23,00 μ. και ύψους 1,50 μ.
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Οικία Κατσιγιάννη Ελένη, πάνω από τον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής» μήκους 23,00 μ. και ύψους 2,50 μ.
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Οικία Γαρυφαλλιά Πολυξένη» μήκους 7,00 μ. και ύψους 4,00 μ.

 

– Τ.Κ. Λουτροπηγής

  • Συντήρηση-ανακατασκευή τμήματος της ασφαλτοστρωμένης οδού στη θέση «Ξυνόβρυση» μήκους 50,00 μ. και πλάτους 6,50 μ. Συγκεκριμένα απομάκρυνση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και ασφαλτόστρωση εκ νέου με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm, με χρήση κοινής ασφάλτου, αφού προηγηθεί  ισοπεδωτική στρώση βάσης οδοστρωσίας και ασφαλτική προεπάλειψη.
  • Συντήρηση-ανακατασκευή τμήματος της ασφαλτοστρωμένης οδού στη θέση «Κουμπογιάννη» μήκους 30,00 μ. και πλάτους 4,00 μ. ήτοι απομάκρυνση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και φρεζάρισμα με κατάλληλα μηχανήματα (φρέζα) όπου απαιτηθεί και ασφαλτόστρωση εκ νέου με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm, με χρήση κοινής ασφάλτου, αφού προηγηθεί  ισοπεδωτική στρώση βάσης οδοστρωσίας όπου απαιτηθεί και ασφαλτική προεπάλειψη. Επίσης κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη των πρανών του δρόμου στην ίδια θέση, μήκους 20,00 μ. και ύψους 3,50 μ.
  • Βελτίωση υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου δρόμου μήκους 100 μ. και πλάτους 3,50 μ.στη θέση «Οικία Κατσαρού Στέφανου, πλησίον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής» με εκ νέου τσιμεντόστρωση, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας.
  • Βελτίωση προσβασιμότητας υφιστάμενων σκαλοπατιών και υφιστάμενης τσιμεντόστρωσης στη θέση «Οικία Κουτρούλη & Καρκαντά, πλησίον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής» με εκ νέου τσιμεντόστρωση και επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες
  • Κατασκευή τοιχίου για την αντιστήριξη πρανών του δρόμου στη θέση «Οικία Παπαλέκου» μήκους 8,00 μ. και ύψους 3,00 μ. καθώς και βελτίωση της υφισμτάμενης τσιμεντόστρωσης του δρόμου στην ίδια θέση με εκ νέου τσιμεντόστρωση μήκους 15,00 μ. και πλάτους 4,00 μ. και τέλος
  • Βελτίωση υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου δρόμου μήκους 50 μ. και πλάτους 5,00 μ.στη θέση «Οικία Παπαζάχου» με εκ νέου τσιμεντόστρωση, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας.

 

– Τ.Κ. Κέδρου

  • Συντήρηση τμήματος της περιμετρικής οδού της κεντρικής πλατείας του οικισμού επιφάνειας 240,00 μ2. Συγκεκριμένα ασφαλτόστρωση εκ νέου με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm, με χρήση κοινής ασφάλτου, αφού προηγηθεί  συγκολητική ασφαλτική προεπάλειψη.
  • Τσιμεντόστρωση χωματόδρομου μήκους 65 μ. και μέσου πλάτους 4,50 μ. στη θέση «Παναγιώτου – Μπούκη» σύμφωνα με τις οδηγίες της επιβλέπουσας υπηρεσίας.

Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών

 

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Σβήνει και ο Παλαιοχωρίτης στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων