- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιχειρηματικότητα

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν εκ νέου τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιχειρηματικότητα» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στην «Επιχειρηματικότητα» οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από φοίτηση δύο (2) εξαμήνων (πλήρους εντατικής φοίτησης) ή τεσσάρων (4) εξαμήνων (μερικής εντατικής φοίτησης). Η λήψη του διπλώματος προϋποθέτει την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε έξι (6) μαθήματα και την εκπόνηση και επιτυχή εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (75 ECTS).

Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε σαράντα (40) άτομα. Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο, κάθε δεύτερη εβδομάδα, στη Λάρισα (Γαιόπολις). Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο ΔΠΜΣ ανέρχονται σε €3.300 και καταβάλλονται τμηματικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προ-επιλογή με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η επαγγελματική εμπειρία, τα ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, κοινωνικά και εθελοντικά επιτεύγματα και δραστηριότητες, το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας και η κατοχή πρόσθετου τίτλου σπουδών.

Οι αιτήσεις της συμπληρωματικής προκήρυξης γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του προγράμματος (msc-entrepreneurship.uth.gr). Στη συνέχεια, οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ μέχρι και τη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους και σε ηλεκτρονική μορφή.

Όσοι/ες προ-επιλεγούν θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021.