Ειδήσεις

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιχειρηματικότητα


Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν εκ νέου τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιχειρηματικότητα» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στην «Επιχειρηματικότητα» οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από φοίτηση δύο (2) εξαμήνων (πλήρους εντατικής φοίτησης) ή τεσσάρων (4) εξαμήνων (μερικής εντατικής φοίτησης). Η λήψη του διπλώματος προϋποθέτει την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε έξι (6) μαθήματα και την εκπόνηση και επιτυχή εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (75 ECTS).

Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε σαράντα (40) άτομα. Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο, κάθε δεύτερη εβδομάδα, στη Λάρισα (Γαιόπολις). Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο ΔΠΜΣ ανέρχονται σε €3.300 και καταβάλλονται τμηματικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προ-επιλογή με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η επαγγελματική εμπειρία, τα ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, κοινωνικά και εθελοντικά επιτεύγματα και δραστηριότητες, το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας και η κατοχή πρόσθετου τίτλου σπουδών.

Οι αιτήσεις της συμπληρωματικής προκήρυξης γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του προγράμματος (msc-entrepreneurship.uth.gr). Στη συνέχεια, οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ μέχρι και τη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους και σε ηλεκτρονική μορφή.

Όσοι/ες προ-επιλεγούν θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα διαρκείας