Ειδήσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις δεν ζέσταναν την αγορά της Καρδίτσας – Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου στο Ηχόραμα 100,8


Για τον απολογισμό των χειμερινών εκπτώσεων, που ολοκληρώθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου, στην αγορά της Καρδίτσας μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου. Ο κ. Αντωνίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» με τη Βάσω Μπαλαμπάνη όπου αναφέρθηκε, επίσης, στη «Λευκή Νύχτα» που έρχεται προσεχώς, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τα την εγκατάσταση των pos και τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των εργασιών κατασκευής του Open MMall στον πεζόδρομο της Λάππα για τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Αντωνίου στο Ηχόραμα 100,8 έχει ως εξής:

Ερώτηση: Πως διαγράφεται ο απολογισμός των χειμερινών εκπτώσεων; «Ζεστάθηκε» η αγορά;

Απάντηση: Είχαμε έναν πάρα πολύ καλό Δεκέμβριο, οι γιορτές έδειξαν κάποια δυναμική. Θεωρήσαμε ότι από την Πρωτοχρονιά και μετά ο κόσμος θα πήγαινε πιο συντηρητικά, όπως και έγινε, και για όλο τον Ιανουάριο.

Δυστυχώς, όμως, ενώ περιμέναμε να ανακάμψουμε, δεν έδειξε τα σημάδια ανάκαμψης που περιμέναμε. Ήταν όλα πάρα πολύ δύσκολα. Η αγορά δεν κινήθηκε στους ρυθμούς που περιμέναμε.

Πάντα στις εκπτώσεις, ο τελευταίος μήνας, ο Φεβρουάριος, ι τελευταίες εβδομάδες, είναι οι εβδομάδες εκείνες όπου περιμένουν όλοι οι καταναλωτές γιατί υπάρχουν προσφορές πολύ μεγάλες. Έχουν κατασταλάξει πια και οι ανάγκες τους. Αλλά, φέτος, δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη.

Ερώτηση: Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι θα οργανωθεί «Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα είτε τον προσεχή Μάϊο είτε αργότερα τον Σεπτέμβριο. Έτσι είναι;

Απάντηση: Εμείς έχουν προγραμματίσει για «Λευκή Νύχτα», έχουμε αρωγούς το Επιμελητήριο και ελπίζω και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Καρδίτσας να είναι και πάλι μαζί μας. Η ημερομηνία δεν έχει κλείσει ακόμα αν θα ένια τον Μάϊο ή τέλος καλοκαιριού.

Είμαστε ανοιχτοί και στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε μια βολιδοσκόπηση στην αγορά για το πότε θέλουν και πότε κρίνουν ότι θα είναι καλύτερα το σύνολο των συναδέλφων.

Φέτος, το Πάσχα είναι πολύ αργά, μετά αρχίσουν πολύ νωρίς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, έπειτα είναι οι Ευρωεκλογές.

Άρα, έρχονται πολλά γεγονότα μαζεμένα που δυσκολεύουν στο να βρούμε την κατάλληλη ημερομηνία.

Σίγουρα, πάντως, η τελευταία «Λευκή Νύχτα» λειτούργησε πολύ θετικά για την αγορά, οι καταναλωτές είχαν ένα κίνητρο.

Οι έμποροι, από την πλευρά τους, ξέρουν πώς να αγκαλιάσουν τη «Λευκή Νύχτα», ξέρουν πώς να κινηθούν, ξέρουν πώς να δουλέψουν.

Γιατί οι πρώτες εκδηλώσεις ήταν διερευνητικές. Τώρα πια ξέρουν, όλοι γνωρίσουν πως πρέπει να κινηθούν, πώς να κάνουν τις προσφορές, και γενικά είναι κάτι πολύ πιο «ώριμο».

Ερώτηση: Στο μεταξύ, μεγάλο «αγκάθι» για πολλούς επαγγελματίες αποτελεί η προμήθεια και η εγκατάσταση των posστις επιχειρήσεις τους και για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας έχει ζητήσει να δοθεί μια σχετική παράταση ώστε να μπορέσουν να προλάβουν όλη τη σχετική διαδικασία (Σημείωση: Τελικά ανακοινώθηκε – την ημέρα που έγινε η συνέντευξη – ότι δίνεται παράταση). Είναι πράγματι μεγάλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε με τα pos;

Απάντηση: Εγώ στη δική μου επιχείρηση έχω αλλάξει pos, έχω αλλάξει ταμειακή, παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να συνδεθώ.

Είναι ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν από την κεντρική διοίκηση. Είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο επαγγελματίας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το λύσουν οι Τράπεζες σε συνεργασία με τους προμηθευτές των ταμειακών. Οπότε, όπως εξυπακούεται, είναι λογικό να δοθεί μια εύλογη παράταση ώστε να ικανοποιηθούμε.

Ερώτηση: Τέλος, την επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του Open Mall στον πεζόδρομο της Λάππα ζητούν οι καταστηματάρχες της περιοχής, τονίζοντας πως ήδη έχει αρχίσει να μειώνεται η αγοραστική κίνηση. Τι εικόνα εισπράττετε και εσείς από τους συναδέλφους σας εκεί;

Απάντηση: Έχουμε ενημέρωση ότι θα γίνουν οι εργασίες όταν θα πέσει το σταμπωτό δάπεδο το οποίο σίγουρα θα διευκολύνει πάρα πολύ τι διέλευση των πεζών και θα μείνει σαν εκκρεμότητα μόνο να τοποθετηθούν τα παγκάκια, οι ζαρντινιέρες και τα φωτιστικά σώματα.

Θεωρώ ότι δεν είναι μεγάλη δυσκολία ως προς τη διέλευση. Μια μικρή υπομονή και θα λυθεί το θέμα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πέτρος Σκάμπουρας (Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας) στο Ηχόραμα 100,8: Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι το νερό θα περάσει σε χέρια ανώνυμης εταιρείας
Επόμενο άρθρο Η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα - Από 14 έως 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας