- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Oι Γιατροί σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας απεργούμε στις 29 και 30 Νοεμβρίου

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς μας και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων, για ακόμα μεγαλύτερη αποσάθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, με αύξηση των πληρωμών των ασθενών και των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Το Δημόσιο Σύστημα υγείας βρίσκεται προ της κατάρρευσης!

Οι εργαζόμενοι σε νοσοκομείο και κέντρα υγείας εκπέμπουμε σήμα κινδύνου!

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας πάνω από τρία χρόνια μιλάμε για τεράστιες ελλείψεις στις μόνιμες θέσεις γιατρών, ενώ ακόμα δεν έχουν προσληφθεί νέοι γιατροί στη θέση όσων αυτά τα χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν ή παραιτήθηκαν. Οι ελλείψεις, που ξεπερνούν τους 30 μόνιμους γιατρούς, είναι ακόμα πιο πίσω από τις πραγματικές ανάγκες για πλήρη κάλυψη των ασθενών και των γιατρών για να μη δουλεύουν σε εντατικοποίηση, με υπερεφημέρευση, χαμένα ρεπό και εξοντωτικούς ρυθμούς.

Την ίδια τραγική κατάσταση βιώνουμε εμείς και οι ασθενείς μας στα πολύπαθα Κέντρα Υγείας του νομού, με τις ελλείψεις σε γιατρούς να χτυπάνε κόκκινο, αγγίζοντας το 80% ακόμα και αυτών των απαρχαιωμένων οργανογραμμάτων. Οι λιγοστοί γενικοί ιατροί των ΚέντρωνΥγείας και των περιφερειακών ιατρείων καλούνται να κάνουν πρωινά ιατρεία, να εφημερεύσουν στα Κέντρα Υγείας, να μετακινηθούν για τις μόνιμα «έκτακτες ανάγκες» στο Νοσοκομείο, να γίνουν «προσωπικοί ιατροί» για έως δύο χιλιάδες πολίτες και πρόσφατα να μετατραπούν και σε πλήρωμα ασθενοφόρου…

Αυτή είναι η κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νομό μας την ώρα που γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας ξεπερνώντας σε δυναμικότητα τις κλίνες του δημόσιου στη Θεσσαλία, με τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για νοσηλείες, εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, μέχρι και να μεταναστεύουν σε άλλες νομούς για να βρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στην ώρα τους.

Στην ίδια λογική μετατρέπονται οι δομές του δημόσιου συστήματος υγείας σε επιχειρήσεις, αφού όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή «τρέχουν» την υλοποίηση των πολιτικών για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή τη λογική κόστους-οφέλους, εκτοξεύουν τις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία που λειτουργούν ως πελάτες με τα χρήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων, κατευθύνουν στα απογευματινά – επί πληρωμή ιατρεία, εισάγουν τα απογευματινά – επί πληρωμή χειρουργεία.

Τέρμα πιά! Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Οι υγειονομικοί είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα και ανάγκες και όχι φόλες για μπάλωμα στις τεράστιες και επαναλαμβανόμενες τρύπες που δημιουργεί η πολιτική τους!

Απαιτούμε:

Καλούμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών σωματείων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: