- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου

Η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, σπάζοντας καθημερινά το ρεκόρ από περιοχή σε περιοχή. Η Θεσσαλία φλέγεται και σταδιακά το κύμα καταλαμβάνει και το νομό μας.

Η προσέλευση των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα υγείας και ειδικότερα στο νοσοκομείο μας συνεχώς αυξάνεται . Το ιατρικό προσωπικό της χώρας δίνει τη μάχη. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται. Οι νοσοκομειακοί ιατροί για άλλη μια φορά σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος στην πλάτη τους.

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας εδώ και μέρες όλες οι απλές κλίνες για ασθενείς με COVID είναι κατειλημμένες.

Εδώ και δέκα ημέρες διασωληνωμένοι ασθενείς παρέμεναν εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθεί μία ελεύθερη κλίνη κάπου σε ολόκληρη της Ελλάδα και ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική είναι περίπου στο 74%, το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας 3 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ. Ένας από αυτούς κατέληξε σήμερα πριν καταφέρει να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ, δεύτερος μέσα σε 10 ημέρες. Άλλος ένας περιμένει περισσότερο από 24 ώρες για να βρεθεί κενό κρεβάτι ΜΕΘ. Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων (ΟΔΙΚ), που είναι αρμόδια για τις διακομιδές ασθενών COVID σε ΜΕΘ, απάντησε ότι δεν υπάρχει πανελλαδικά ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ!

Οι νεκροί συνάνθρωποί μας εκτός ΜΕΘ είναι και πάλι γεγονός!
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε κι άλλο προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και ολόκληρο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση. Βρισκόμαστε ήδη σχεδόν 2 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και διανύουμε ήδη το 4ο κύμα. Μετράμε πάνω από 16.000 χιλιάδες νεκρούς. Όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται έως τώρα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί. 

Στις 21 Οκτώβρη με πρωτοβουλία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων ν. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σύσκεψη με την παρουσία εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του νομού με σκοπό την κλιμάκωση της πάλης και τον συντονισμό της κοινής δράσης.

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

Δεν πάει άλλο!

Παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούμε:

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 6μ.μ