Ειδήσεις

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου


Η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, σπάζοντας καθημερινά το ρεκόρ από περιοχή σε περιοχή. Η Θεσσαλία φλέγεται και σταδιακά το κύμα καταλαμβάνει και το νομό μας.

Η προσέλευση των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα υγείας και ειδικότερα στο νοσοκομείο μας συνεχώς αυξάνεται . Το ιατρικό προσωπικό της χώρας δίνει τη μάχη. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται. Οι νοσοκομειακοί ιατροί για άλλη μια φορά σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος στην πλάτη τους.

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας εδώ και μέρες όλες οι απλές κλίνες για ασθενείς με COVID είναι κατειλημμένες.

Εδώ και δέκα ημέρες διασωληνωμένοι ασθενείς παρέμεναν εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθεί μία ελεύθερη κλίνη κάπου σε ολόκληρη της Ελλάδα και ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική είναι περίπου στο 74%, το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας 3 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ. Ένας από αυτούς κατέληξε σήμερα πριν καταφέρει να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ, δεύτερος μέσα σε 10 ημέρες. Άλλος ένας περιμένει περισσότερο από 24 ώρες για να βρεθεί κενό κρεβάτι ΜΕΘ. Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων (ΟΔΙΚ), που είναι αρμόδια για τις διακομιδές ασθενών COVID σε ΜΕΘ, απάντησε ότι δεν υπάρχει πανελλαδικά ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ!

Οι νεκροί συνάνθρωποί μας εκτός ΜΕΘ είναι και πάλι γεγονός!
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε κι άλλο προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και ολόκληρο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση. Βρισκόμαστε ήδη σχεδόν 2 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και διανύουμε ήδη το 4ο κύμα. Μετράμε πάνω από 16.000 χιλιάδες νεκρούς. Όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται έως τώρα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί. 

Στις 21 Οκτώβρη με πρωτοβουλία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων ν. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σύσκεψη με την παρουσία εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του νομού με σκοπό την κλιμάκωση της πάλης και τον συντονισμό της κοινής δράσης.

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

  • να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση
  • να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400€ και 500€, με απλήρωτες υπερωρίες
  • να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων
  • το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων στα βασικά ήδη πρώτης ανάγκης (διατροφή, ρεύμα κτλ) και την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη
  • τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες
  • την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών με βάση τα κριτήρια της αγοράς.
  • οι βιοπαλαιστές αγρότες να βλέπουν το εισόδημα μειωμένο, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και σε συνδυασμό με την ακρίβεια να δυσχεραίνει το επίπεδο διαβίωσης.
  • οι μικροεπαγγελματίες της πόλης να βουλιάζουν κάθε μέρα στα χρέη.

Δεν πάει άλλο!

Παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση – Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
  • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
  • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.
  • Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας του νομού και των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των πραγματικών ζημιών από τις πλημμύρες του ΙΑΝΟΥ και να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που ακόμη υπάρχουν.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ για όλους. Διαγραφή χρεών των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών που έχουν εισόδημα ως 12.000€ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 6μ.μ

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκατάσταση πληγεισών υποδομών στην Καρδίτσα λόγω ζημιών του Ιανού
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας