- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προσφυγή κατά της απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Υδροηλεκτρικό έργο Αυλακίου

Προσφυγή κατά της απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Υδροηλεκτρικό έργο Αυλακίου κατέθεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η Πρωτοβουλία κατέθεσε προσφυγή κατά της  υπ.αρ. 148/13-5-2022 απόφασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας -Απόσπασμα πρακτικού 10/13-5-2022  με αριθ. Θέμ.22 ΄΄Μελέτη Περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του Υ/Η  έργου ΑΥΛΑΚΙΟΥ ισχύος 83,60 MWστον Ποταμό Αχελώο  στις Δ.Ε ΑΧΕΛΩΟΥ του Δήμου Αργιθέας Π.Ε Καρδίτσας  και Δ.Ε ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΙΑΣ του Δήμου Γ.Καραισκάκη Π.Ε  Αρτας ‘’ . Η απόφαση  αυτή  αναρτήθηκε στη Διαύγεια  με την Αρ.Πρωτ. 190325/ 17-5-2022 και   άφορα την  υποχρέωση έκφρασης  γνώμης   της Περιφέρειας για την Μ.Π.Ε του Υ/Η  έργου    η οποία βρισκόταν  σε Δημόσια διαβούλευση  μέχρι τις 17-12-2021.

Στην προσφυγή της η Πρωτοβουλία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδαςεπισημαίνει τους λόγους για τους οποίους είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας: