- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε και πάλι τους αγρότες του νομού Καρδίτσας με ματ και χημικά. Επί Ν.Δ. τα τρακτέρ δεν μπορούν να ανέβουν ούτε στον Ε65. Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες γίνονταν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου». Τα παραπάνω αποσπάσματα περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση της Ν.Ε Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μπλόκο που στήθηκε τη Δευτέρα από τους αγρότες της Καρδίτσας.

Μπροστά στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, αποσιωπώντας φυσικά τις αιτίες, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και του δικού του κόμματος, το οποίο ως κυβέρνηση υπηρέτησε τη στρατηγική της  ΚΑΠ της ΕΕ που τους πετάει έξω απ’ τα χωράφια τους.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του “Νόμου και της Τάξης”, με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, δεν ανήκει μόνο στη ΝΔ, αφού είναι γνωστό το πως αντιμετώπισε και ο ΣΥΡΙΖΑ τους αγρότες αλλά και τον υπόλοιπο λαό που διεκδικούσε τα δικαιώματα του, την περίοδο της 4ετους διακυβέρνησης του, μιλούν τα «έργα και οι ημέρες του».

Έχουμε και λέμε:

Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ την ένταση της καταστολής. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και έχει στόχο το ξεκλήρισμα τους, πηγαίνει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. Με αυτό τον τρόπο αντιμετώπιζαν διαχρονικά το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις τους αγρότες που πάλευαν να μείνουν στη γη τους, από την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ το 1910 μέχρι και σήμερα.

Στο χέρι των αγροτών είναι να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν “ταραξίες”, δυναμώνοντας τον αγώνα επιβίωσης τους και τον αυταρχισμό, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό τους, που με συνέπεια δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.