Ειδήσεις

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε και πάλι τους αγρότες του νομού Καρδίτσας με ματ και χημικά. Επί Ν.Δ. τα τρακτέρ δεν μπορούν να ανέβουν ούτε στον Ε65. Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες γίνονταν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου». Τα παραπάνω αποσπάσματα περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση της Ν.Ε Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μπλόκο που στήθηκε τη Δευτέρα από τους αγρότες της Καρδίτσας.

Μπροστά στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, αποσιωπώντας φυσικά τις αιτίες, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και του δικού του κόμματος, το οποίο ως κυβέρνηση υπηρέτησε τη στρατηγική της  ΚΑΠ της ΕΕ που τους πετάει έξω απ’ τα χωράφια τους.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του “Νόμου και της Τάξης”, με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, δεν ανήκει μόνο στη ΝΔ, αφού είναι γνωστό το πως αντιμετώπισε και ο ΣΥΡΙΖΑ τους αγρότες αλλά και τον υπόλοιπο λαό που διεκδικούσε τα δικαιώματα του, την περίοδο της 4ετους διακυβέρνησης του, μιλούν τα «έργα και οι ημέρες του».

Έχουμε και λέμε:

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τα «αγροτοδικεία»που …θα καταργούσε, με δεκάδες αγρότες να έχουν καταδικαστεί από αυτά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 12 Ιούνη 2019 επιβλήθηκε ποινή 12μηνης φυλάκισης με αναστολή στους Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Βαγγέλη Μπούτα και Κώστα Τζέλλα, τότε πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που κατηγορούνταν για το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας το χειμώνα του 2017.
  • Αλλά και στις 29 Γενάρη του 2019, μόλις μια μέρα μετά το στήσιμο του πανθεσσαλικού μπλόκου της Νίκαιας, έφτασαν στα σπίτια ηγετικών στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών κι άλλων αγροτών, κλητήρια θεσπίσματα με τα οποία καλούνταν να δικαστούν με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο!
  • Μπορεί να έχουν φύγει τα σημάδια από τα γκλομπαλλά σίγουρα τα θυμούνται οι αγρότες της Κρήτης που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το Μάρτη του 2017, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που διαδήλωναν ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου το Γενάρη του 2016, οι μαθητές και οι φοιτητές που διαδήλωναν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της χώρας τον Απρίλη του 2018 και άλλοι πολλοί.
  • Μαζί με τη γενίκευση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστησε βιομηχανία διώξεων και μάλιστα κατ’ εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε το Δεκέμβρη του 2017, καθιστώντας «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ο παροξυσμός της κυβέρνησης για να πιάσει τους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων έφερε την άγρια καταστολή, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται απρόκλητα σε διαδηλωτές στις 28 Απρίλη έξω από συμβολαιογραφείο στην Αθήνα.

Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ την ένταση της καταστολής. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και έχει στόχο το ξεκλήρισμα τους, πηγαίνει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. Με αυτό τον τρόπο αντιμετώπιζαν διαχρονικά το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις τους αγρότες που πάλευαν να μείνουν στη γη τους, από την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ το 1910 μέχρι και σήμερα.

Στο χέρι των αγροτών είναι να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν “ταραξίες”, δυναμώνοντας τον αγώνα επιβίωσης τους και τον αυταρχισμό, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό τους, που με συνέπεια δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η ΕΘΕΜ παρουσιάζει το βιβλίο: Κλιματική αλλαγή, προετοιμάζοντας τη Θεσσαλία