- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε λευκό κλοιό όλος ο Νομός Καρδίτσας

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες όλος ο Νομός Καρδίτσας αφού το κύμα κακοκαιρίας Μήδεια επηρέασε σημαντικά την περιοχή μας.

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου η χιονόπτωση άρχισε να γίνεται πυκνή και στα πεδινά, ενώ συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και την Κυριακή.

Στον ορεινό όγκο το ύψος του χιονιού έφθασε τα 60 έως 70 εκατοστά και στην πεδινή ζώνη τα 30 εκατοστά.

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Καρδίτσας και το πρωί της Κυριακής αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποία βγήκαν από τα σπίτια τους προκειμένου να απολαύσουν το όμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό.

Την ίδια στιγμή, οι αποχιονισμοί συνεχίζονταν εντατικά προκειμένου να μείνει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Το κέντρο της Καρδίτσας ήταν προσπελάσιμο, αν και οι πεζοί έπρεπε να κινηθούν και αυτοί από τους δρόμους μιας και, κατά τη διάρκεια του αποχιονισμού, το χιόνι από τους δρόμους μετατοπίστηκε σε κάποια πεζοδρόμια καλύπτοντάς τα.

Πολλά δέντρα και φυτά έσπασαν ή είναι έτοιμα να σπάσουν λόγω του χιονιού που τα έχει σκεπάσει, γι ΄ αυτό θα πρέπει να προσέχουν και οι πεζοί.

Τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι) όσο και όλες οι υπόλοιπες αρμόδιες αρχές (όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ.) παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή.

Τα μόνα σημαντικά προβλήματα – μέχρι αυτή τη στιγμή – έχουν να κάνουν με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές τόσο της Αργιθέας και της Λίμνης Πλαστήρα όσο και της Καρδίτσας.

Η κατάσταση, πάντως, θα συνεχίσει να είναι δύσκολη και τις επόμενες μέρες αφού οι πολικές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και ο παγετός χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Στο Νομό μας, το θερμόμετρο θα δείχνει υπό του μηδενός μέχρι και την Τετάρτη και έτσι όλοι θα πρέπει να προσεχτικοί.

Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Αν μετακινούνται πεζοί: