Ειδήσεις

Σημαντικές επαφές του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στην Αθήνα


Με αφορμή τις εκλογές της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Βασίλη Μπράντζο, είχε σημαντικές επαφές με υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς της κυβέρνησης, ως εξής:

Με τον αναπλ. Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο συζητήθηκε το θέμα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών και την ένταξη συγκεκριμένων έργων σε προγράμματα.

Στον υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Χρήστο Δήμα, αρμόδιο για την Σύγχρονη Τέχνη, κατέθεσε ενημερωτικό υπόμνημα για το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών. Ζήτησε την ένταξη του Δήμου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την εικαστική ανάπτυξη.

Με τον Γ.Γ.του Υπουργείου Περιβάλλοντος καθηγητή Χωροταξίας κ. Ευθ. Μπακογιάννη, συζητήθηκε η ένταξη της επέκτασης του Μορφοβουνίου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Με τον Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο συζητήθηκε το θέμα της σύνταξης μελέτης για την διαχείριση αστικών λυμάτων των οικισμών Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα Μοσχάτου και Λαμπερού με την δημιουργία Βιολογικού τύπου Compact. Ο δήμαρχος ζήτησε να είναι τριτοβάθμιου επιπέδου, το οποίο μετατρέπει σε κομπόσττα στερεά απομεινάρια των λυμάτων και σε αρδεύσιμο νερό τα υγρά λύματα. Ο δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσουν οι μελέτες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεδομένου ότι οικισμοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κατολισθήσεις και επιβάλλεται άμεση κατασκευή βιολογικής διαχείρισης των λυμάτων, μεταξύ των άλλων και για λόγους ενίσχυσης της ευστάθειας των πρανών και της ασφάλειας των οικισμών.

Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΝ κ. Στ. Σταθόπουλο συζητήθηκε το θέμα αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης στο Μορφοβούνι προκειμένου να δοθούν οικόπεδα για την πληγέντων από τις κατολισθήσεις, των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Οι συζητήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα κατανόησης των αναγκών και υπήρξαν δεσμεύσεις για την προώθηση των αιτημάτων.  Τον δήμαρχο συνόδευε ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Μπράντζος.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Ολλανδοί παρουσιάζουν το σχέδιο για τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ομιλία για τα Κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου