Ειδήσεις

Στη μάχη των Πανελλαδικών 901 Καρδιτσιώτες υποψήφιοι – O Δ/ντής Β ΄θμιας Κων/νος Ζαχαρής στο Ηχόραμα 100,8


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων που για τα ΕΠΑΛ ξεκινούν αυτή την Πέμπτη 30 Μαϊου και για τα ΓΕΛ την Παρασκευή 31 Μαϊου. Στην Καρδίτσα οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 901, διεκδικώντας μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας, από την πλευρά της, είναι πανέτοιμη για τη διεξαγωγή των Εξετάσεων, ενώ, την ίδια στιγμή, λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους

 

Ο Δ/ντης Β΄ θμιας Κων/νος Ζαχαρής στο Ηχόραμα 100,8

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ζαχαρής μίλησε, τη Δευτέρα 27 Μαϊου, στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Η φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 ολοκληρώνεται και όλος ο μηχανισμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή τη στιγμή, είναι συντονισμένος για να διεξάγει όσο αρτιότερα μπορεί τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι Εξετάσεις, λοιπόν, διεξάγονται για τους τελειόφοιτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Έχουμε εννέα Εξεταστικά Κέντρα στα Γενικά Λύκεια. Θα είναι το 1ο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας, το 2ο, 3ο και 4ο Γενικά Λύκεια Καρδίτσας. Αυτά είναι στον αστικό ιστό της πόλης.

Και στην περιφέρεια έχουμε τα Γενικά Λύκεια Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων, Προαστίου και Λεονταρίου.

Έχουμε  εννέα Εξεταστικά Κέντρα για τα Λύκεια και για τα ΕΠΑΛ έχουμε δύο Εξεταστικά Κέντρα, για τους αποφοίτους δηλαδή των Επαγγελματικών Λυκείων, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας (απέναντι από την Πυροσβεστική) και το ΕΠΑΛ Σοφάδων.

Σε αυτά θα διαγωνιστούν, στα μεν ΓΕΛ 622 υποψήφιοι από τους οποίους οι 599 είναι φετινοί απόφοιτοι και οι 22 από αυτούς εξετάζονται προφορικά στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου.

Και από την πλευρά των ΕΠΑΛ έχουμε 279 απόφοιτους από τους οποίους οι 265 είναι οι φετινοί και 14 από αυτούς εξετάζονται προφορικά.

Να πούμε ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, οι φυσικώς αδύνατοι εξετάζονται προφορικά σε ένα Επαγγελματικό Λύκειο των Αθηνών.

Όλος ο μηχανισμός, όπως είπα και πριν, είναι σε ετοιμότητα. Έχουν ενημερωθεί οι τοπικοί φορείς, η Αστυνομία, η ΔΕΗ έτσι ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, αν χρειαστεί η συνδρομή τους.

Και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ορίσει και μια γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους μαθητές και τους γονείς η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 12:00 καθ ΄ όλη τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Είναι η τηλεφωνική γραμμή 2441080336. Αλλά σε οποιοδήποτε τηλέφωνο της Διεύθυνσης, θα γίνει εκτροπή και θα εξυπηρετηθεί ο καθένας.

Θέλω να πω στα παιδιά να μην έχουν άγχος. Εξετάσεις στη ζωή τους πιθανόν να είναι οι πρώτες αλλά εξετάσεις δίνουμε όλοι, όπως ξέρετε, σε όλα τα στάδια της ζωής μας.

Ας το δούνε σαν μια δημιουργική εμπειρία. Να πάνε χωρίς άγχος, να κοιμηθούνε καλά την προηγούμενη μέρα, να αποδώσουνε όσο καλύτερα μπορούνε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσουν να κάνουν ένα μικρό βηματάκι προς τα όνειρα και τη σταδιοδρομία τους την οποία ευχόμαστε, με όλη μας την καρδιά, να είναι επιτυχής».

 

Το πρόγραμμα των Εξετάσεων

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής:

  • Έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
  • Την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).
  • Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: Αγγλικά
  • Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: Γερμανικά
  • Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Ελεύθερο Σχέδιο
  • Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024: Γραμμικό Σχέδιο
  • Σάββατο 22 Ιουνίου 2024: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία
  • Τρίτη 25 Ιουνίου 2024: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία
  • Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024: Γαλλικά
  • Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024: Ισπανικά
  • Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024: Ιταλικά

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση των Πρωτευσάντων Προπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος ΓΦΠΑΠ
Επόμενο άρθρο Ένα μικρό Μουσείο … μέσα στο Δημαρχείο Καρδίτσας!!! - Η υπεύθυνη του Μουσείου Πόλης Φένια Λέκκα στο Ηχόραμα 100, 8