Ειδήσεις
Tags |

Στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού το νέο κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού


Στη Β ΄Φάση του διαγωνισμού βρίσκεται πλέον το έργο του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καρδίτσας.

Η Συνέλευση έγινε παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο αποτελούνταν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Πρόκειται για το πρώτο αρδευτικό του είδους στη χώρα μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 128,75 εκατ. Ευρώ.

Το νέο κλειστό δίκτυο Ταυρωπού, ως έργο, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) «ΥΔΩΡ 2.0» και η EBRD, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, ανέλαβε τις διαδικασίες ωρίμανσης του έργου που αφορούν στη δόμηση του έργου ως ΣΔΙΤ προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του νέου έργου.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Κουδουνάδες, κλέψιμο αρκούδας και Κούλουμα στο Μουζάκι