- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Παλαμά από τους πλημμυροπαθείς

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για τις νέες πλημμύρες [1] στην  Καρδίτσα [2]. Οι κάτοικοι μέσα σε λίγες μέρες είδαν, για δεύτερη φορά, τα χωριά τους να βυθίζονται [3] στις λάσπες και τα νερά, τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τον Daniel να ισοπεδώνεται από τον Elias.

Το πρωί της Κυριακής (1/10) οι πλημμυροπαθείς συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Παλαμά και πραγματοποίησαν πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο, διεκδικώντας αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης μετά τις καταστροφές.

Με κεντρικό σύνθημα «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας», αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες και πολίτες, που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, ζήτησαν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, για να μη ζήσουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη, και να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Επίσης, κατέθεσαν τα αιτήματά τους για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί και εξασφάλιση κρατικής συνδρομής για καθαρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων, των αποθηκών και των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των μαζικών φορέων, οι οποίοι ανέδειξαν τις ευθύνες κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης για την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νομό και έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Το κράτος μας έπνιξε. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Και πρόσθεσε ότι «όσο δυνατή κι αν ήταν η βροχή δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, των τοπικών αρχών, απουσιάζει παντελώς η μέριμνα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού».

«Οι αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν, ουσιαστικά, ψίχουλα, που όχι μόνο δεν καλύπτουν το 100% της ζημιάς, αλλά δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που οι πλημμυροπαθείς τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στα χωριά της Καρδίτσας.

Αναλυτικά τα αιτήματα των πλημμυροπαθών

ΠΗΓΗ: in.gr