Ζητά το διορισμό όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση φέτος


  Ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά από την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το διορισμό όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση διορισμού στην εκπαίδευση φέτος ενώ χαρακτηρίζει ως απατηλή τη μεταβατική περίοδο των 2 χρόνων, αφού η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται  για το διορισμό όλων των πολυτέκνων εκπαιδευτικών που θα υποβάλουν αίτηση διορισμού.

Ειδικότερα η ερώτηση του έχει ως εξής:

«Με το νόμο Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) που ψηφίστηκε στη Βουλή καταργείται η πρόνοια του Ν. 3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αλλά και του Ν. 3027/2002, που προέβλεπε ως μόνη προϋπόθεση διορισμού το να έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον οικείο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Το γεγονός πλήττει ανεπανόρθωτα τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς καθώς οι οποίες θετικές ρυθμίσεις προς ενίσχυση τους είχαν θεσμοθετηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν επί τω χειρίστω.

Ειδικότερα, η υποχρέωση επιτυχίας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, η υποχρεωτική πλέον γι’ αυτούς απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας και η μεταβατική περίοδος των 2 χρόνων, που μόνο ως απατηλή μπορεί να χαρακτηριστεί αφού δεν δεσμεύει την κυβέρνηση για το διορισμό όλων των πολυτέκνων εκπαιδευτικών που θα υποβάλουν αίτηση διορισμού, αποτελεί σκληρή επίθεση κατά των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, που λόγω στενότητας χρόνου και χρήματος δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επομένως αποκλείονται από διορισμό στην εκπαίδευση.

Επιπλέον η κατάργηση της προτεραιότητας των πολύτεκνων ως ειδική κατηγορία, (άρθρο 30 παρ. 4 και 6) που αποτελεί παράβαση του ισχύοντος Νόμου 1910/1944 αλλά και του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα 3528/2007, που αναφέρει ότι «πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους» καθώς και η εξαίρεση τους από τις υπεραριθμίες του ΠΔ 50/96 (άρθρο 30 παρ. 4) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού ενώπιον της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

  • 1. Με ποιον τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στο πλευρό του πολύτεκνου εκπαιδευτικού ως αρωγός και συμπαραστάτης της πολυμελούς ελληνικής οικογένειας;
  • 2. Προτίθεται να προβεί σε διορισμό όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση διορισμού στην εκπαίδευση φέτος;
  • 3. Προτίθεται η κυβέρνηση να άρει την εξαίρεση των πολύτεκνων εκπαιδευτικών από τις διατάξεις του Νόμου 3260/2004, αφού πλέον δεν υφίστανται οι ευνοϊκότεροι για τους εκπαιδευτικούς νόμοι 3027/2002 και 3255/2004;»
Προηγούμενο άρθρο Η ανεργία «χτυπά» πλέον κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα