Με επεισόδια η παρέλαση της Καρδίτσας


 Επεισοδιακές ήταν αρκετές από τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Σε κλοιό διαδηλωτών η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με την αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Στη Θεσσαλονίκη

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών ματαίωσαν για πρώτη φορά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Φανερά ενοχλημένος και δυσαρεστημένος αποχώρησε από την εξέδρα των επιστήμων της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών.

Στην Καρδίτσα

Με ένταση πραγματοποιήθηκε και η μαθητική παρέλαση στην Καρδίτσα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών  φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, πολλά παιδιά δεν γύρισαν το κεφάλι τους προς αυτούς, ενώ κατά την αποχώρηση των τελευταίων εκτοξεύθηκαν γιαουρτάκια. Ωστόσο η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τους επισήμους να «φυγαδεύονται».

Στο Βόλο
Στο Βόλο η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ομάδα 300 και πλέον ατόμων, αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα πολίτες άνοιξαν μόνο πανό διαμαρτυρίας και η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν έφταναν στην εξέδρα των επισήμων γύριζαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία όπου η χώρα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυρα-φιού η αιρετή Περιφέρεια συνεχίζει το έργο της»
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ