Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία όπου η χώρα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυρα-φιού η αιρετή Περιφέρεια συνεχίζει το έργο της»


 

 

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Παράκαμψη Καρδίτσας – Τμήμα από διασταύρωση Φαναρίου έως διασταύρωση Ταυρωπού», μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.» κ. Αποστολίδη Παναγιώτη, παρουσία του Γενικού Δ/ντή της Περιφέρειας κ. Κων/νου Μέγα, του διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρου Πετρίδη και του Προϊστάμενου Έργων κ. Αντώνη Γαλερίδη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.709.090,91 € και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 41,75%. Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες δαπάνης ποσού 4.003.702,77 € αφορά την κατασκευή οδικού τμήματος της δυτικής παράκαμψης της πόλεως Καρδίτσας και των παράπλευρων οδών αυτής, με την εκτέλεση εργασιών Χωματουργικών έργων, Οδοστρωσίας, Ασφαλτικών, Σήμανσης – Ασφάλισης, Πρασίνου και οδικού ηλεκτροφωτισμού.

Αρχή του έργου είναι η οδός Φαναρίου μετά τον ισόπεδο κόμβο στη Χ.Θ. 2+450 περίπου και τέλος αυτού η συμβολή της οδού με την οδό Ταυρωπού στη Χ.Θ. 4+263. Το συνολικό μήκος της αρτηρίας είναι 1.813 μ. ενώ το μήκος της εξωτερικής παράπλευρης οδού είναι 480 μ περίπου και της εσωτερικής παράπλευρης περί τα 1.463 μ.

Στην παρούσα εργολαβία περιλαμβάνεται και ο ηλεκτροφωτισμός στην κεντρική νησίδα σε όλο το μήκος της αρτηρίας καθώς και η φωτεινή σηματοδότηση του ισόπεδου κόμβου στη θέση διασταύρωσης της περιφερειακής οδού και της παράπλευρης οδού με την οδό Ταυρωπού. Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις έχουν κηρυχθεί, ώστε να είναι απρόσκοπτη η κατασκευή του έργου, ενώ η προθεσμία περαίωσης του είναι 36 μήνες.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία όπου η χώρα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, σε μια δραματική περίοδο για τους έλληνες, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Με την εργολαβία αυτή διασφαλίζουμε την προσπελασιμότητα στην ανατολική πλευρά της Καρδίτσας με ένα σύγχρονο δίκτυο, με παράπλευρους δρόμους, κόμβους και σήμανση. Το έργο αυτό δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, διαχέοντας στην τοπική οικονομία κοινοτικά κονδύλια, καθώς χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Και επειδή για εμάς ως αιρετή Περιφέρεια ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων έχει μεγάλη σημασία, είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρία προκειμένου να μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε πριν την προθεσμία περαίωσης».

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 28Η Οκτωβρίου 2011, το νέο ΟΧΙ
Επόμενο άρθρο Με επεισόδια η παρέλαση της Καρδίτσας