Απάντηση γονέων δ. Σοφάδων στους οικολόγους πράσινους: «Δεκανίκι των αυταρχικών και βίαιων επιλογών του Υπ. Παιδείας οι Οικολόγοι Πράσινοι»


Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή την ανακοίνωση των οικολόγων πράσινων σχετικά με τις αντιδράσεις των γονέων στους Σοφάδες τις οποίες χαρακτηρίζουν «υπερβολικές και άδικες».

Καμιά πρόθεση δεν είχαμε να ξεκινήσουμε διενέξεις μέσω των εφημερίδων. Οργιζόμαστε όμως όταν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τον τόπο μας ο αυταρχισμός και ο γενιτσαρισμός επιβραβεύονται και γίνονται οικολογική πράσινη σημαία….

Λυπούμαστε που ένας κομματικός σχηματισμός της ελληνικής πολιτείας παίρνει επίσημα θέση υπέρ των μεθοδεύσεων που επιβάλλονται βίαια μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ενός Προγράμματος. Χωρίς σχέδιο, χωρίς ενημέρωση και διάλογο, χωρίς να θεμελιώνεται η βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του Προγράμματος.

Οργιζόμαστε ακόμα περισσότερο γιατί υπάρχουν φορείς του πολιτικού συστήματος που προσπαθούν να κάνουν το μαύρο πράσινο. Χωρίς να ξέρουν, χωρίς να ζουν, χωρίς να σέβονται κανέναν και τίποτα απ’ όλα όσα δημιουργήσαμε και θεμελιώσαμε τα τελευταία 40 χρόνια στον τόπο μας υπέρ των τσιγγάνων συμπολιτών μας. Επιδιώκουν να μας δείξουν και να μας πουν τι; Και για ποιον λόγο άραγε; Για ποιον λόγο γίνονται εσκεμμένα δεκανίκι των κατά κοινή ομολογία άστοχων επιλογών του Υπουργείου Παιδείας, της κας Λινού και του καλοπληρωμένου Προγράμματος;

Σαράντα τόσα χρόνια τώρα νοιάστηκε κανένας; Ενδιαφέρθηκε κάποιος; Έκανε κανένας κάτι για να δημιουργήσει συνθήκες και προοπτικές ευνοϊκές για όλους μας στην περιοχή των Σοφάδων; Τόσα χρόνια οι οικολόγοι πράσινοι δεν έβλεπαν και δεν μύριζαν το «πετρέλαιο» που η πολιτεία με τις επιλογές της πότισε μέχρι το μεδούλι την περιοχή μας; Τώρα που άναψε το σπίρτο έρχονται να ζεσταθούν απ’ τη φλόγα που φουντώνει; Που βρίσκονταν κρυμμένοι τόσα χρόνια;

Τα σχολεία δεν τα έκλεισαν οι γονείς. Ποτέ τούτος ο τόπος δεν έκλεισε την πόρτα στο διάλογο και στη συνεννόηση. Τη συνεργασία θέλουμε με το Υπουργείο Παιδείας. Την αρνούνται όμως. Προσπαθούν με απειλές, εξαναγκασμούς και παζάρια να επιβάλουν τις επιταγές ενός Προγράμματος που με ακρίβεια και βεβαιότητα θα οδηγήσουν στον αφανισμό του τόπου μας.

Μοναδικοί υπερασπιστές και χειροκροτητές αυτής της προοπτικής που επιβάλει το Υπουργείο αποτελούν οι οικολόγοι πράσινοι.

Συγχαρητήρια….

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα ν’ αντιστεκόμαστε σ’ αυτές τις απαράδεκτες λογικές και επιβολές…

 

Οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων:

Για το  1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Κούρος Κωνσταντίνος

Για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Θεοδωράκου Σάσα

Για το Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου

Μαλλιαρός Ευάγγελος

Για το Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας

Γιαννακός Σάκης

Για το Δημοτικό Σχολείο Κέδρου

Μπούκης Νίκος

Για το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης

Σακελλαρίου Κώστας

Για το Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας

Παπαστόγιας Εμμανουήλ

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Νίκος Σαλαγιάννης ζήτησε από την κα Διαμαντοπούλου: «Να ξαναδούμε ψύχραιμα το θέμα των ΡΟΜΑ μαθητών»
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την συνέχιση της χρηματοδότησης του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας»