Ο Νίκος Σαλαγιάννης ζήτησε από την κα Διαμαντοπούλου: «Να ξαναδούμε ψύχραιμα το θέμα των ΡΟΜΑ μαθητών»


Σε συνάντησή του με την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης  συζήτησε, αναλυτικά, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Νομό, με το θέμα της διασποράς των Τσιγγάνων μαθητών και για την ένταση, που έχει λάβει η αντίδραση των γονέων τους και των φορέων τους, στην αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Ο κος Σαλαγιάννης επεσήμανε στην Υπουργό ότι δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού των κατοίκων απέναντι στα Τσιγγανόπουλα, αλλά υπάρχει μια κατάσταση και μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει σ’ οποιονδήποτε σχεδιασμό, αν θέλουμε αυτός να’ χει την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, γιατί έτσι μόνο μπορεί να έχει και αποτέλεσμα.

Ζήτησε απ’ την Υπουργό να επιληφθεί και η ίδια του θέματος και να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς τον πιο αποδεκτό και πιο αποτελεσματικό τρόπο να ξεπερασθεί το πρόβλημα.

Η κα Διαμαντοπούλου συμφώνησε και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει και η ίδια πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.  

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το «Παλαμιώτικο Καρναβάλι 2012»
Επόμενο άρθρο Απάντηση γονέων δ. Σοφάδων στους οικολόγους πράσινους: «Δεκανίκι των αυταρχικών και βίαιων επιλογών του Υπ. Παιδείας οι Οικολόγοι Πράσινοι»