ΓΕΝΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Σε «εργοτάξια» θα μετατραπούν τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας όπου εξειδικευμένα συνεργεία θα αναλάβουν το γενικό λίφτινγκ, αν προλάβουν, πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Οι εργασίες θα αφορούν στις στεγανοποιήσεις και χρωματισμούς των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, όπως επίσης και οικοδομικές εργασίες για τη βελτίωσή τους, με το συγκεκριμένο προσωπικό να προέρχεται από τους 5μηνίτες που σε λίγο καιρό θα προσλάβει ο Δήμος Καρδίτσας. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα για την πρόσληψη των 5μηνιτών  έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο αυτή τη στιγμή ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης των ενστάσεων, αφού κάποιες από αυτές έχουν δικαιωθεί και αναμένεται να αλλάξει η κατάσταση των προσληφθέντων. «Το ενδιαφέρον μας για την παιδεία και την εκπαίδευση των νέων βρίσκεται σταθερά στις πρώτες προτεραιότητές μας, κάτι που αποδεικνύεται με έργα σε βάθος χρόνου. Οφείλουμε να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας και συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι αυτό κάνουμε χρόνια τώρα φροντίζοντας έγκαιρα πριν την έναρξη της νέας περιόδου έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα από κάθε άποψη για να υποδεχτούν τους μαθητές σε κλίμα ασφάλειας κι ομορφιάς», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Νίκος Καραγιάννης στη «Γνώμη», μετά τη σύσκεψη που είχε χθες το πρωί με τις σχολικές επιτροπές, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βασίλη Ευαγγελακόπουλο για το πως θα συντονίσουν καλύτερα την παραπάνω διαδικασία.

 
Μετά τα 5μηνα τι;

 

Παρ’ ότι ο παραπάνω σχεδιασμός του αρμόδιου Αντιδημάρχου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο το πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν οι συμβάσεις των 5μηνιτών θα ολοκληρωθούν. «Μετά τους 5 μήνες θα κάνουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα. Ότι εργασίες μπορούν να γίνουν από την τεχνική υπηρεσία θα γίνονται, αλλιώς θα πληρώνουμε εξωτερικούς συνεργάτες», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατείται το έργο «Ύδρευση ανατολικής πλευράς νομού Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου: Δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος»
Επόμενο άρθρο Ν. Καλιακούδας: «Που οδηγεί αυτή η πολιτική;»