Ο Δήμος Ιτάμου μέσα από ένα Λεύκωμα


Το καλαίσθητο λεύκωμα με τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΙΤΑΜΟΥ Άνθρωποι -Περιβάλλον -Δημιουργία», με στόχο την ανάδειξη και προβολή της περιοχής του ομώνυμου δήμου, παρουσίασε ο Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας και ο εκδότης του λευκώματος κ. Γιώργος Γιαννάκης.

Στο λεύκωμα συμπεριλαμβάνονται πάνω από 300 φωτογραφίες με θέματα όπως φύση-νερό, λουλούδια, ζώα, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία, άνθρωποι. Παρουσιάζονται επίσης αεροφωτογραφίες της περιοχής καθώς και εκπληκτικές ατμοσφαιρικές στιγμές που «κλείδωσε» ο φωτογραφικός φακός.

Ο κ. Τσαντήλας έκανε λόγο για μια εκπληκτική δουλειά που αναδεικνύει την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό της περιοχής. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη:

«Η έκδοση του λευκώματος «ΔΗΜΟΣ ΙΤΑΜΟΥ Ανθρωποι-Περιβάλλον-Δημιουργία» έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή του τόπου.

Μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα Θησέας(40.000 ευρώ) να προβούμε στην έκδοση του λευκώματος μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό και ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Γιώργος Γιαννάκης μας παρέδωσε το έργο.

Το λεύκωμα υπηρετεί την ακατάλυτη σχέση του Δήμου Ιτάμου με τον τόπο του, προβάλλοντας το χθες και το σήμερα και ταυτόχρονα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας. Επιθυμία μας είναι το λεύκωμα να κοσμεί κάθε σπίτι των Δημοτών Ιτάμου και να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο υπερηφάνειας του καθενός μας.»

Από την πλευρά του ο εκδότης κ . Γ. Γιαννάκης σημείωσε:

«Μέσα από το λεύκωμα μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αγάπης μου για τον τόπο. Περισσότερες από 300 φωτογραφίες αναδεικνύουν την ομορφιά της περιοχής.»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημ. Επιχείρησης Ιτάμου κ. Ευαγγελία Κωνσταντίνου υπογράμμισε ότι το λεύκωμα προβάλει το Δήμο στο πανελλήνιο.

Να σημειωθεί ότι το λεύκωμα θα πωλείται στα περισσότερα βιβλιοπωλεία της Καρδίτσας, μόλις με 20 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Εξετάσεις για το Μελάνωμα και στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Μεγαλύτερες οι προσδοκίες του εκπαιδευτικού κλάδου από το ΠΑΣΟΚ