Πρωτοσέλιδο

Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Καρδίτσα


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη, στην αίθουσα της ΠΕΔ,  οι φορείς του Νομού Καρδίτσας για την επίσημη έναρξη του έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και υποψηφίους μετεγκατάστασης στην Καρδίτσα».

Στις 4/08/2017 υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και της Ύπατης Αρμοστείας του OΗΕ για τους Πρόσφυγες. για το έργο «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και υποψηφίους μετεγκατάστασης στην Καρδίτσα» συνολικού προϋπολογισμό 259.070,00€. Το έργο αφορά στην φιλοξενία 180 ατόμων αιτούντων ασύλου, σε 30 διαμερίσματα του αστικού ιστού της πόλης μας. Κοινωνικοί επιστήμονες, διερμηνείς και άλλα εξειδικευμένα στελέχη θα απασχοληθούν στο έργο, ενώ την προσπάθεια την αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς του τόπου μας όπως, η εκκλησία, το νοσοκομείο, οι εκπαιδευτικοί φορείς, η Πρόνοια.

Η έναρξη του έργου επισημοποιείται με την επίσκεψη των στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας στην πόλη μας όπου παρευρίσκεται ο κος Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟHE για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο κος Giovanni Lepri, Βοηθός Αντιπρόσωπος – Τομέας Επιχειρήσεων, και οι κυρίες Liliana Ionescu και Ελισάβετ Ναζλί, από τον Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων.

Στην συνάντηση γνωριμίας συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Τσιάκος  Βασίλειος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας & Πρόεδρος της ΑΝΚΑ κος Αλεξάκος Φώτιος, όπως και εκπρόσωποι της Διεύθυνση Α/Βμιας και Β/Βμιας Εκπαίδευσης, του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Καρδίτσας.

Τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσουν να έρχονται οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και στόχο όλων αποτελεί η αξιοπρεπής διαβίωση αυτών των ανθρώπων, παρέχοντάς τους με τις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες φιλοξενίας, για όσο χρονικό διάστημα αυτοί χρειαστεί να μείνουν στην περιοχή μας μέχρι να καταφέρουν να πάνε στους προορισμούς που επιθυμούν.

Ήδη έχει ξεκινήσει η φιλοξενία των αιτούντων ασύλου σε άλλες περιοχές της χώρας μας όπως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά και προσφάτως στην γειτονική πόλη των Τρικάλων.

Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας & Προέδρου ΑΝΚΑ

Είναι μεγάλη χαρά για το Δήμο μας η έναρξη του έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και υποψηφίους μετεγκατάστασης στην Καρδίτσα» μέσω του οποίου θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε  στην πόλη της Καρδίτσας τους πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο στη χώρα μας. Με κοινωνική ευαισθησία και πνεύμα φιλοξενίας θα καταβάλουμε τις μέγιστες δυνατόν προσπάθειες για την προσαρμογή των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική ζωή της πόλης μας. Κοινωνικοί επιστήμονες, διερμηνείς και άλλα εξειδικευμένα στελέχη θα απασχοληθούν στο έργο, ενώ την προσπάθεια την αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς του τόπου μας, η εκκλησία, το νοσοκομείο, οι εκπαιδευτικοί φορείς, η Πρόνοια. Στόχο όλων μας αποτελεί η διαβίωση αυτών των ανθρώπων με τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες, για όσο χρονικό διάστημα αυτοί χρειαστεί να μείνουν στην περιοχή μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση ΣΘΕΒ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας