Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας προς Βουλευτές


Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, καταγγέλλει την κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή νέων φορολογικών βαρών σε απαραίτητες υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα πλήξουν το σύνολο των πολιτών και καλούμε όλους εσάς τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσετε το φορολογικό πολυνομοσχέδιο.

Θεωρούμε  ότι την ύστατη αυτή στιγμή θα συναισθανθείτε κι εσείς το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και, βεβαίως, κατά της επιχειρηματικότητας  και του  εμπορίου.

Η οικονομική και επαγγελματική υποβάθμιση και η απαξίωση που ισχύει σε όλους τους τομείς έχουν γονατίσει το εμπόριο. Οι έμποροι αυτοχρηματοδοτούνται και παλεύουν όπως να συντηρηθούν για να μην κλείσουν, όπως πολλά από τα γειτονικά μαγαζιά, συχνά φυτοζωώντας οι ίδιοι. Η μικρή και μεσαία τάξη ως αγοραστές έχουν καταργηθεί. Οι παραδοσιακοί πελάτες- αγοραστές, ακυρώνουν ή παγώνουν τις αγορές τους και, όσοι δεν το κάνουν, απαιτούν χαμηλότερες τιμές και ευκολίες πληρωμής.

Το νέο κύμα φορολογικών επιβαρύνσεων είναι βέβαιο ότι θα κάμψει περαιτέρω την ήδη ισχνή εγχώρια κατανάλωση και συνεπώς και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Τα φορολογικά μέτρα πάντα ήταν η εύκολη λύση, αντίθετα με την υιοθέτηση πρωτοβουλιών που θα τονώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας. Χωρίς όμως την άμεση ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων, η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής είναι προδιαγεγραμμένη

Σας εμπιστευτήκαμε και έχετε υποχρέωση να μη συναινέσετε με την ψήφο σας.  Όλοι κρινόμαστε…

 

 

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποχρέωση των ιδιοκτητών η κατασκευή και η συντήρηση των πεζοδρομίων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη της Χρ. Κατσαβριά στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος