Ειδήσεις

Αυτοψία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη στις πληγείσες περιοχές


Από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας βρέθηκα κοντά σε όσο το δυνατόν περισσότερες  πληγείσες επιχειρήσεις  στην πόλη της Καρδίτσας (όσο  αυτό βέβαια ήταν εφικτό).

Τις επόμενες ημέρες, με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού,  επισκέφθηκα  πολλές πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα,  Μουζάκι, Ανατολική Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα. Είδα και έζησα από κοντά τη μεγάλη καταστροφή και τα τεράστια προβλήματα  που προκάλεσε  το πρωτόγνωρο φαινόμενο “Ιανός”, στις υποδομές, τις αγροτικές καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο αλλά αφαιρώντας δυστυχώς και  πάνω απ΄ όλα ανθρώπινες ζωές.
Όλες αυτές τις ημέρες  τα μηχανήματα της περιφέρειας , μισθωμένα και μη, δουλεύουν παντού για τη γρήγορη ,έστω προσωρινή σε ορισμένες περιπτώσεις ,αποκατάσταση  των τεράστιων ζημιών.
Ελπίζουμε και η πολιτεία να κινηθεί γρήγορα στις χρηματοδοτήσεις, ώστε ο Περιφερειάρχης να υλοποιήσει το σχέδιό του για την ανάταξη του νομού και της τοπικής οικονομίας.
Ο ίδιος πιέζει ,ώστε να ανοίξει σύντομα η εφαρμογή  στη διαδικτυακή πύλη gov.gr, για να γίνουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγείσες οικίες με 5000€ και οι επιχειρήσεις με 8000 € (υπενθυμίζω ότι αυτές οι αποζημιώσεις είναι ξεχωριστές από την εκτίμηση ζημιάς που κάνουν τα κλιμάκια της περιφέρειας για τις επιχειρήσεις και των δήμων για τις οικίες).  Βέβαια αυτό θα είναι έστω μια μικρή ανακούφιση  μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν για έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας -συγγενών, φίλων, γνωστών, δικών μας ανθρώπων-οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Θα συνεχίσω τις επισκέψεις σε όσο περισσότερες περιοχές και επιχειρήσεις μπορώ και θα πιέζω πάντα προς την κατεύθυνση των δίκαιων και άμεσων αποζημιώσεων.  Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

 

Προηγούμενο άρθρο 7 Οκτώβρη: Στη φυλακή για πάντα οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής!
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Τα κουνούπια μεγάλη απειλή για το Νομό Καρδίτσας