Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Τα κουνούπια μεγάλη απειλή για το Νομό Καρδίτσας


Η καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το Νομό Καρδίτσας στις 19/9/2020, ανάμεσα στις άλλες συνέπειες της για το λαό, έφερε ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα για την υγεία του λαού.

Πρόκειται για την εμφάνιση μέρα και νύχτα, μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών στην πόλη και στο Νομό Καρδίτσας, τα οποία είναι όχι απλά ενοχλητικά, αλλά επικίνδυνα για την υγεία του λαού, αφού μπορεί να μεταφέρουν από διάφορες εστίες μόλυνσης που έχουν διαμορφωθεί μετά την πλημμύρα, διάφορες ασθένειες (ιός του Νείλου, κ.α).

Δυστυχώς η περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι αρμόδια για την κουνουποκτονία, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάτι, για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε στο Νομό Καρδίτσας.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να προχωρήσει κατεπειγόντως σε ψεκασμούς ενάντια στα κουνούπια, στην πόλη και σε όλο το νομό Καρδίτσας, για την προστασία της υγείας του λαού.

Επίσης να προχωρήσει άμεσα στην συλλογή και ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων που κείτονται σε διάφορες περιοχές της Καρδίτσας, μετά την πλημμύρα και αποτελούν εστίαση μόλυνσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Αυτοψία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη στις πληγείσες περιοχές
Επόμενο άρθρο Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των πληγέντων στην Καρδίτσα