Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Η Ώρα της γης 2019


Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, ο Δήμος Σoφάδων  επιχειρεί σε μια κοινή προσπάθεια με το Σύλλογο Γυναικών Σοφάδων να ενώσει τη φωνή του με εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς και επιχειρήσεις, για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση. Γι΄ αυτόν τον σκοπό και με γνώμονα τη διάδοση του μηνύματος για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία ωρα της γης της WWF .

Με κεντρικό σύνθημα «Συνδέσου με τη Φύση», η συμμετοχή περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

— Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία των Σοφάδων το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 20.00 από όπου θα ξεκινήσει και θα καταλήξει  η πεζοπορία διαμέσου  των οδών Κιερίου-Αγίου Γεωργίου –Ελευθερίου Βενιζέλου..

—  Συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 30ης Μαρτίου 2019 των κτιρίων του Δημαρχείου και του ηλεκτροφωτισμού των οδών Κιερίου  και Αγίου Γεωργίου.

—  Ανάρτηση του μηνύματος για δήλωση της συμμετοχής των πολιτών στο link της WWF (www.wwf.gr/earthhour/)  στην ιστοσελίδα του Δήμου Σοφάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη. Σύμφωνα με το WWF, δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να πιέσουν τους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες του Δήμου Σοφάδων να ενώσουν τις φωνές τους με μια απλή συμβολική κίνηση, συμμετέχοντας στην πεζοπορία με σύνθημα «Σβήστε τα φώτα από τα σπίτια σας και τις επιχειρήσεις σας, φέρτε τα φαναράκια σας και ΕΛΑΤΕ να συνδεθούμε όλοι μαζί με τη φύση» στις  20.00 και σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι ή στις επιχειρήσεις τους για μια ώρα από 20:30 έως 21:30 το βράδυ του Σαββάτου στις 30 Μαρτίου, ευελπιστώντας πρωτίστως στην αλλαγή των συνηθειών μας, αλλά και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων διεθνώς για την αποφυγή του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.

Προηγούμενο άρθρο To 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στη Λετονία στο πλαίσιο του Erasmus+
Επόμενο άρθρο Στις 14 Απριλίου 4ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσας