Ειδήσεις

Δίωξη αγωνιστών που συμμετείχαν σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει την Ελληνική Αστυνομία και τον πολιτικό της προϊστάμενο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δικογραφία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ που συμμετείχαν σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούνη στην Κοζάνη. Η κυβέρνηση προσπαθεί, με τις διώξεις και την καταστολή να εμπεδώσει κλίμα νομιμοφροσύνης – υποταγής στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Η κινητοποίηση – φραγμός στη διέλευση – μέσω Ελλάδας – ΝΑΤΟϊκής Αλβανικής φάλαγγας προς τη Ρουμανία για συμμετοχή στην άσκηση του ΝΑΤΟ “Noble Jump 2017” , ‘’τυλίγεται’’ σε μια κόλλα χαρτί και γίνεται «παρακώλυση συγκοινωνιών». Ουσιαστικά επιχειρείται ευθέως η ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στη μετατροπή της  Ελλάδας σε προγεφύρωμα των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε βάρος των λαών.

Την ίδια χρονική περίοδο της κινητοποίησης στην Κοζάνη , η ΕΕΔΥΕ με τις Επιτροπές Ειρήνης σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη , πραγματοποίησε , σε συνεργασία με εργατικά σωματεία , μεγάλη αντιιμπεριιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη. Με το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», εκφράστηκε η λαϊκή αντίθεση στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για τη στήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων που πέρασαν από τον Έβρο στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump».

Είναι εντυπωσιακή η άσκηση δίωξης τέσσερις (4) μήνες μετά την κινητοποίηση και η χρονική σύμπτωση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Προφανώς αποτελεί και δείγμα συμμόρφωσης προς τις επιταγές των ιμπεριαλιστών για μια  Ελλάδα ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς .  

Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη θα απαντηθεί τόσο με σθεναρή ανυποχώρητη – υποστήριξη των διωκόμενων σήμερα και μελλοντικά  όσο και με το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης παντού .

Προηγούμενο άρθρο Στο βάθρο με τους καλύτερους Δήμους ο Δήμος Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ορ. Ψαχούλας: Έταξε και πέταξε - Ο Τσίπρας στη Θεσσαλία ήλθε, είδε και απήλθε