Ειδήσεις

Στο βάθρο με τους καλύτερους Δήμους ο Δήμος Σοφάδων


Στο βάθρο με τους καλύτερους και καινοτόμους Δήμους της Ελλάδας βρέθηκε ο Δήμος Σοφάδων.  Συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Best City Awards 2017, όπου παραβρέθηκαν περίπου 250 εκπρόσωποι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων. Στη διάρκεια της βραδιάς αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας. Ανάμεσά τους βραβεύτηκε και ο Δήμος Σοφάδων με το τρίτο βραβείο στην ενότητα «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» για την δράση «Πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους δημότες 30 κοινοτήτων του Δήμου».
Στο Δήμο Σοφάδων υπάρχει σε λειτουργία Ασύρματο δίκτυο το οποίο προσφέρει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 30 τοπικές κοινότητες του δήμου. Σε μια από αυτές τις κοινότητες, δεν υπάρχει υποδομή ευρυζωνική από ιδιωτικούς φορείς – παρόχους και ο δήμος την προσφέρει δωρεάν (όπως και στα υπόλοιπα) στους δημότες του, ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής – ψηφιακής πολιτικής και με κύριο στόχο την ελαχιστοποίηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο backbone με ζεύξεις από σημείο σε σημείο, ώστε να φθάνει το σήμα από το Δημαρχείο των Σοφάδων στα περισσότερα χωριά. Συγκεκριμένα είναι συνδεδεμένα 24 χωριά – οικισμοί με το Δημαρχείο Σοφάδων, ενώ 7 χωριά λειτουργούν αυτόνομα ασύρματο δίκτυο, προσφέροντας πρόσβαση στο διαδίκτυο, από τοπική adsl σύνδεση.
Με την πάροδο του χρόνου θα ενσωματωθούν και τα υπόλοιπα 7 χωριά στο backbone δίκτυο, ενώ θα γίνουν και εναλλακτικές οδεύσεις – δρομολογήσεις για κεντρικά σημεία που δέχονται τον μεγαλύτερο φόρτο σε κίνηση δεδομένων. Ακόμη αντικαθίστανται αρχικές ζεύξεις κατασκευασμένες το 2008, για να προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης. Συνολικά έως τώρα λειτουργούν 54 σημεία internet hotspot που καλύπτει κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις παραπάνω κοινότητες. Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2009 (κατασκευή 2008-2009), χρηματοδοτούμενο μέσω προσκλήσεων της ΚτΠ ΑΕ, το οποίο κάλυπτε 13 χωριά του Καποδιστριακού Δήμου Σοφάδων και συνεχίζει να επεκτείνεται με ίδια χρηματοδότηση από τον Δήμο, ώστε να καλύψει όλα τα χωριά και οικισμούς του Δήμου Σοφάδων . Συντηρείται κάθε χρόνο, με δαπάνες από τα έσοδα του δήμου.
Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Βογιατζής, υπάλληλος Πληροφορικής του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες αχλαδιάς και μηλιάς
Επόμενο άρθρο Δίωξη αγωνιστών που συμμετείχαν σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση