Εκπαιδευτική περιήγηση μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο

25 Ιουνίου 2018

Εκπαιδευτική περιήγηση μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας από τον αρχαιολόγο κ. Κων/νο Βουζαξάκη με θέμα «Η κατοίκηση διαχρονικά στην περιοχή της Καρδίτσας» πραγματοποίησε, το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουνίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση της Προϊσταμένης της κ. Μαρίας Βαϊοπούλου.

Παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στην πόλη μας επισκέφθηκαν με τον διερμηνέα τους το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου ο αρχαιολόγος κ. Βουζαξάκης, εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων, τους  μίλησε για τη ζωή στην περιοχή της Καρδίτσας κατά την προϊστορική εποχή, 130.000 χρόνια δηλαδή πριν έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους 1.600 χρόνια πριν.

Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά για πρώτη φορά επισκέφτηκαν Μουσείο και ειδικότερα δυτικού πολιτισμού και έτσι χρειάστηκε να συζητηθεί τι είναι ένα Μουσείο και για ποιο λόγο υπάρχει.

Οι στιγμές που ξεχώρισαν κατά την περιήγησή τους στο χώρο ήταν αυτές κατά τις οποίες τα παιδιά εντόπισαν στοιχεία που τους έκαναν εντύπωση όπως η σπουδαιότητα του θεσσαλικού αλόγου στην ιστορία που την αντιστοίχισαν με τη σημερινή Αίγλη του αραβικού αλόγου, τα κοινά χαρακτηριστικά του νεολιθικού πολιτισμού της περιοχής με ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Τους εντυπωσίασε επίσης ότι αναγνώριζαν στοιχεία από μύθους της χώρας τους μέσα από την αφήγηση ελληνικών μύθων με αφορμή τα ευρήματα του Μουσείου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσονταν στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων των 51ων Καραϊσκακείων που είναι αφιερωμένα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ευχαριστεί θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Προϊσταμένη της κυρία Βαϊοπούλου,  τον αρχαιολόγο κ. Βουζαξάκη και τους φύλακες του Μουσείου για τη συνέργεια! Ήταν μία εξαιρετική βιωματική δράση!

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC