Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε τοπική επιχείρηση


Τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης “Καραγκούνικο Λουκάνικο Πλιάσσας”, επισκέφθηκε ο  Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από την  Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο  Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένο και τον χωρικό Αντιδήμαρχο για τη Δ.Ε. Κάμπου κ. Δημ. Αραμπατζή.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η εταιρεία “Καραγκούνικο Λουκάνικο Πλιάσσας” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος . Η οικογένεια Πλιάσσα έχει μια παράδοση 70 ετών στην παραγωγή  λουκάνικου. Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση που εδρεύει στο Σταυρό Καρδίτσας, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, παράγει πολλών ειδών λουκάνικα, αλλά και αρκετά κρεατοσκευάσματα: Λουκάνικο “κλασικό”, “καπνιστό”, “πικάντικο” με κόκκινη πιπεριά, “σπέσιαλ με κρεμμύδι”, “με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα” και “του Παππού Χασάπη”,  αλλά και λουκάνικο βοδινό, χειροποίητο σουβλάκι, γύρο, κεμπάπ, σουτζούκια κ.α.

Το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής, αλλά και από πιστοποιημένους οίκους του εξωτερικού και διακρίνονται όλα για την ποιότητά τους. Δεν είναι τυχαίο οτι τα λουκάνικα της επιχείρησης  έχουν βραβευτεί σε σχετικούς διαγωνισμούς

Ο Δήμαρχος  συνεχάρη τους υπεύθυνους της επιχείρησης για την ανοδική της πορεία, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ενίσχυση της παρουσίας των τοπικών προϊόντων στα ράφια των μεγάλων σουπερ μαρκετ.

Προηγούμενο άρθρο Βανδαλισμοί σε χώρους δεντροφύτευσης
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος στον Μητροπολίτη μας