Ειδήσεις

Βανδαλισμοί σε χώρους δεντροφύτευσης


Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο εικοσιτετράωρα από τις δεντροφυτεύσεις που έγιναν στην περιοχή των Καμινάδων και το Θερινό Σινεμά και το πρωί της Παρασκευής η εικόνα που παρουσίαζαν ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική αφού κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να καταστρέψουν τα πάντα προβαίνοντας σε απίστευτους βανδαλισμούς.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και της ΟικόΣφαιρας να πραγματοποιήσουν ανοιχτά εργαστήρια πρασίνου, σε συνέχεια της 16ης Οικολογικής Γιορτής που ήταν αφιερωμένη στο αστικό πράσινο, φαίνεται πως δεν είχε την ίδια  απήχηση σε όλους.

Τα δέντρα και τα φυτά που φύτεψαν, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, οι μαθητές της ΣΤ ΄ 1 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, με την αρωγή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, ξεριζώθηκαν δημιουργώντας μια εικόνα απόλυτης καταστροφής.

Τα ίδια τα παιδιά, άλλωστε, ήταν που ενημέρωσαν το σχολείο τους για τους βανδαλισμούς που αντίκρισαν το πρωί και η ικανοποίησή τους για τα όσα κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο μέρες πριν μετατράπηκε σε απογοήτευση.

Το Τμήμα Πρασίνου επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και το προσωπικό του έσπευσε να αποκαταστήσει τις ζημιές, ωστόσο το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε όλοι μας ότι ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δεν είναι κτήμα μας και όχι μόνον δεν πρέπει να τον καταστρέφουμε, αλλά αντιθέτως να τον φροντίζουμε.

Τόσο ο Δήμος Καρδίτσας, όσο και η ΟικόΣφαιρα καταδικάζουν τέτοιου είδους ενέργειες και απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να σέβονται και να προσέχουν το δημόσιο χώρο και όταν πέφτουν στην αντίληψή τους ανάλογα περιστατικά να ειδοποιούν αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Ο Δήμος Καρδίτσας, εξάλλου, καταβάλει μία συνεχή προσπάθεια φροντίδας όλων των χώρων όπου έχουν γίνει δεντροφυτεύσεις, με καθημερινές παρεμβάσεις, όπως πότισμα, κλάδεμα κλπ., και όλη αυτή η δουλειά θα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.

Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε με στόχο την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου μέσα από τον ενεργό ρόλο των πολιτών θα έχει και συνέχεια, γι ΄ αυτό και καλούνται οι πολίτες να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, αλλά και να συμμετέχουν πιο ουσιαστικά.

Η βελτίωση της εικόνας της γειτονιάς μας και της πόλης μας και η προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα είναι υπόθεση όλων και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία της Εφορείας Προσκόπων με το Παν/μιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε τοπική επιχείρηση