Ειδήσεις

Κάλεσμα Καρδιτσιωτών από Σ.Μ.Υ. και Στρατιωτικό Μουσείο Τρικάλων


MOUSEIO2Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί ένας χώρος προσβάσιμος τόσο για τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, όσο και για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής, όπου θα εκτίθεται η αυθεντική Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού, ο μουσειακός οπλισμός και τα κειμήλια της Σχολής, ανακοινώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης ενός κτηρίου της σε:«Στρατιωτικό Μουσείο Τρικάλων»

MOUSEIO3και καλεί τους κατοίκους, τους φορείς και τους συλλόγους των Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας, τους συναδέλφους στρατιωτικούς, απόφοιτους της Σχολής και μη, καθώς και οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του κειμήλια, αρχειακά στρατιωτικά υλικά και φωτογραφίες σχετικά με το 5ο Σύνταγμα Πεζικού, την τοπική ιστορία του Στρατού, τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και εθνικούς ήρωες-αγωνιστές προερχόμενους από τις τάξεις των Υπαξιωματικών και επιθυμεί να τα διαθέσει ως εκθέματα του Μουσείου, να επικοινωνήσει με τη Σχολή.

MOUSEIO4     Το όνομα, αναλόγως της περίπτωσης, του δωρητή ή του κατόχου, προγόνου κ.λπ. , θα τοποθετείται μαζί με το έκθεμα.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι στις μέχρι τώρα εργασίες διαμόρφωσης του Μουσείου, που γίνονται από την ΣΜΥ, σημαντική είναι η συνεισφορά φορέων και επιχειρήσεων, εντός και εκτός Νομού Τρικάλων, αλλά και πολλών ιδιωτών, πράγμα που ενισχύει την αισιοδοξία πως σύντομα θα εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για την ολοκλήρωση του έργου, στο οποίο θα αναδεικνύεται η ιστορία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών καθώς και η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής στους  αγώνες του έθνους και της πατρίδας μας.

MOUSEIO5     Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 2431073542, email: gds@smy.gr.

 

MOUSEIO6

MOUSEIO7

MOUSEIO8

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Κωτσού στην έναρξη της Θερινής Ακαδημίας στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ